Това е причината актьорът да се чувства в свои води в хитовото шоу за имитации "Като две капки вода" и

Актьорът Владимир Зомбори, който грабна короната и спечели дванадесети сезон на грандиозното телевизионно шоу „Като две капки вода“ в „На фокус с Лора Крумова“ споделя детайли за интересното си фамилно име, което произхожда от град Сомбор в северната част на Сърбия. Подобно на софиянци, хората от този град се наричат сомбори. Неговият прадядо е бил част от свитата придружаваща Фердинанд в страната ни. Работил е в кухнята и е отговарял за сладките изделия.

След популярността му в „Капките“ Влади разказва, че е получил писма от хора от Хисаря със спомени за дядо му. Бил е галантен възрастен мъж, облечен в бяло, който посещавал ресторант в града. Пиел е малко питие, канел е дама на танц, след което благодарил и си е тръгвал като истински аристократ. Владимир разказва, че според фамилната история дядо му е бил невероятен майстор сладкар, знаещ уникални рецепти. Обичал е да прави коледни играчки от захар, които след като разваляли елхата, децата изяждали. Майката на актьора оглавява ателието за костюми в Пловдивския театър и преподава история на костюма в гимназия в Пловдив. Баща му също има отношение към работа с ръце, тъй като известно време се е занимавал със златарство.

Панайот Панайотов за неговите пет десетилетия в музиката

„Изкуството е някакъв начин да изразя себе си. То ме е спасило от някаква не добра среда като тийнейджър. Тези години бяха сложни за мен и семейството ми като оцеляване. Но чрез рисуването успявах да се запозная с интересни млади хора, с които бяхме на един акъл“, разказва за младежките си години артистът. „Според мен човек трябва да следва интуицията си. Има един вътрешен глас, който води всеки в жвота. Важното е да прави нещо, което не го чувства като работа. Най-голямата благодат е да правиш нещо, което обичаш, а то да ти носи финансова стабилност.“

Защо избира актьорската професия?

„Обичам да усещам директната среща с хората. Затова ми беше толкова вълнуващо и в шоуто „Като две капки вода“. Клише е, но е вярно. Това, че можеш да бъдеш какъвто поискаш на сцената, без да носиш цялата отговорност на героя си, това е забавно. Когато вляза в залата, всички замлъкнат и осветлението се приглуши, следват едни невероятно два часа“, разказва Зомбори.

Маги Халваджиян: Никъде по света шоу като „Капките“ не е излъчвано в зала пред 12 хиляди души публика

„Винаги съм воден от лични емоции и умея да припознавам болката на хората, затова не мога да остана безразличен за агресия, без значение дали е в Украйна или тази между Израел и Палестина. В края на деня, отвъд всички политически игри, едни хора си отиват. Според мен човешкият живот няма цена и на нито едно дете не заслужава да му се случи подобно нещо. Не мисля, че има оправдание да отнемаш човешки живот“ категоричен е Владимир.

„В годините, в които съм актьор, Малък градски театър „Зад канала“ е едно от най-добрите места, в които съм работил. Това е заради трупата и хората в нея. Добре е да работиш с хора, на които имаш 100% доверие. Мисията да вълнуваш хората в залата е отговорност и тя трябва да бъде споделена. Има общо професията на актьора и тази на политика. Това е защото нещата, които казваме искаме да стигнат до хората, но и в двете професии носим отговорност.“

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.