"В момента има нещо като премерване на силите", обясни политологът

„Почетният председател на ДПС Ахмед Доган в никакъв случай няма да позволи да има разцепление в партията. В момента има нещо като премерване на силите и той преценява по какъв начин да спечели време, да изчака благоприятна ситуация, ако тя не е благоприятна, разбира се”. Това каза политологът Румяна Коларова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Байрам Байрам: Не е обсъждано Джевдет Чакъров да е съпредседател на ПГ на ДПС

Относно политическата ситуация в страната, тя обясни, че при такава криза е наложителна реорганизация на партиите и промяна на техните програми. Според нея е глупост, че политическата класа трябва да се смени. Коларова не отрече, че е нужна подмяна на поколенията. „Със сигурност трябват нови лица с нови идеи. Един опитен политик може да смени и приоритети и програма. Нова партия не решава проблемите с корупцията”, допълни политологът.

„Техническо правителство е кабинет, с който се търси таймаут. Партиите, за които не са изгодни избори веднага, искат да ги отложат във времето, за да могат избирателите да забравят предишните им обещания или нелепото присъствие в парламента”, допълни Коларова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase