Новият уличен фестивал на Пловдив ще се проведе от 5 до 8 септември на емблематичната ул.”Иван Вазов”

Новият уличен фестивал на Пловдив, събрал в себе си музика, гейминг, култура, изкуство и кулинария, започва от 5 до 8 септември на емблематичната ул.”Иван Вазов”. След летящия старт през 2023 г., събитието приветства нови попълнения към програмата си. 

Тази година, пловдивчани и гости на града ще се докоснат до музиканти от България, Гърция, Турция, Унгария, Великобритания и др. Сред акцентите в програмата са легендарният Теодосий Спасов, гръцките стоунър рок машини Villagers of Ioannina City, любимците на българската алтернативна сцена “Остава”, великобританската инди банда “Cammens”, пост-метъл великаните от “smallman”, както и унгарската електро-поп сензация Ben T Kadar. Тази година, на сцената на фестивала ще се качат общо 17 банди и изпълнители.

Освен богатата музикална програма, тази година, фестивалът става домакин и на престижния конкурс за улична храна “European Street Food Awards Bulgaria”. Пет претендента ще премерят сили по време на фестивала за възможността да спечелят и представляват България на европейското състезание през октомври. Гостите на Station Street Festival могат да присъстват на надпреварата в следобеда на 7 септември. Победителят ще бъде обявен официално на 8 септември. Организатори на надпреварата са Бар Самар на колела, които през 2022 г. донесоха отличие в града под тепетата от European Street Food Awards в категория “Best Newcomer”.

Както през 2023г., така и през тази, Station Street Festival пусна своя фестивален медал. Отново безвъзмездно отсечени от частен монетен двор “Bulmint”, 500 уникални медала с благотворителна и колекционерска стойност вече са в продажба. За дизайн на аверса през 2024 г. е използвана северната фасадата на сградата на станцията – настоящата Централна гара – Пловдив, която е истински паметник на културата. Изтънченият архитектурен стил е предаден с изящество и прецизност към детайла и технологичното предимство на най-модерните технологии в монетосеченето, използвани от „Bulmint“. Изображението представя сградата в нейния автентичен вид при откриването й преди 116 години. Всички средства от закупените фестивални медали отиват като директна финансова помощ към Фондация “За Нашите Деца” и работата ѝ в помощ на българските деца и родители.

Присъствието на гейминг съсловието на фестивала ще бъде съпътствано от зрелищни турнири, вълнуващи гейминг симулатори, срещи с любими инфлуенсъри, демо версии на най-новите заглавия и гостуване на най-популярните български настолни игри. В програмата прави дебют и станция “Изкуство” с творчески срещи с писатели и художници от различни български комикси, включително легендарните “Дъга” и пловдивския комикс “Майна Town”. На сцената ще има и представление на съвременното сценично и приложно изкуство - Косплей. Голяма част от поканените съдии и участници са модни дизайнери, художници, актьори и творци.

Station Street Festival е с ВХОД СВОБОДЕН. Повече информация за фестивала можете да откриете на официалните канали:  

https://www.facebook.com/StationStreetFestival

https://www.instagram.com/stationstreetfestival/

https://stationstreet.bg/

NOVA е медиен партньор на фестивала Station Street Festival!

Не пропускайте да посетите Station Street Festival от 5 до 8 септември на ул.”Иван Вазов” в Пловдив.