Според него всичко се разпада, когато е на нездрава основа

"Думата, с която свързваме последния парламент, е „разпад”. Всичко се разпада, когато е на нездрава основа". Това заяви председателят на партия „Морал, единство, чест” (МЕЧ) Радостин Василев в студиото на „Пресечна точка”.

Кои са номерата на партиите и коалициите в бюлетината

„Стратегията ни е да казваме истината. Тя е малко рискова, защото трупа негативи и лесно се създават врагове. Но в крайна сметка това е печелившият път за трайно, системно и истинско създаване на политически субект", смята Василев.

"И двете партии, които съм подкрепял, само в една съм членувал, се оказаха невероятни предатели на очакванията на българския народ. Разкривайки истината, аз всъщност генерирах силата да създам МЕЧ. Говоренето на истината се оказва обявяване на война навсякъде – стреляме навсякъде. Всеки, който гласува за МЕЧ, трябва да знае, че на този етап на българската политическа сцена нямаме естествени партньори", каза той и добави: "Аз съм бил народен представител 5 пъти, бил съм министър и много добре знам, че тези псевдопатриотични, псевдоопозиционни проекти всъщност са маши".

"Гласувайки за МЕЧ, вие гласувате за субект, който ще бъде откровено опозиционен", заяви Василев и обясни, че МЕЧ ще е опозиция на всички, които в момента управляват. "Аз претендирам, че досега не съм излъгал за нищо в политиката. Моите избиратели са видели за какво става въпрос в парламента", подчерта той.

Според Василев българските избиратели гласуват емоционално, а трябва да действат "прагматично и разсъдливо". 

Той смята, че България трябва да мине през "мек авторитарен парламентарен режим" на две партии, които да "посвият обръча на вратлетата на грабителите". 

Целия разговор вижте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Мира Мирчева