Пет специални предавания и актуална информация от 30 точки в страната и чужбина ще представят най-важното от деня на вота

В неделя предстоят парламентарни избори в България, които за последните три години и половина са седмите поред. Вярна на мисията си да информира обективно обществото, NOVA ще предложи на зрителите над 17 часа непрекъснато новинарско съдържание в пет специални предавания, посветени на вота. Журналистите на медията ще се включат директно от 30 точки в страната и чужбина с актуална информация, анализи, ексклузивни гости и прогнози. За първи път в телевизионния ефир NOVA ще отрази изборите и в едни от най-екзотичните и отдалечени точки на света – Япония, Сингапур и Бали. Новини на всеки час, изнесено студио в сърцето на София и социология във виртуална реалност от ново поколение очакват още зрителите на NOVA тази неделя.

Маратонът в ефира на NOVA стартира малко преди 7:00 ч. с „Изборът на България в Събуди се“. Водещи на сутрешния формат ще бъдат Марина Цекова от модерния студиен комплекс на NOVA и Мариян Станков Мон-Дьо от специално изнесено студио.

Новините на всеки кръгъл час в сутрешния сегмент ще бъдат представени от Христо Калоферов. Той и Даниела Тренчева ще обобщят в 12:00 ч. най-важното до момента в едночасовата обедна емисия. Нов обзор на случващото се в деня на вота в Новините на NOVA ще направи Ани Салич в 15:00 ч., а след това и в 19:00 ч.

Веднага след Новините на NOVA започва следобедният формат „Ти решаваш“ с водещ Анна-Мария Конова, а в 15:15 ч. „На фокус: Изборът на България“ с Лора Крумова ще разшири с нови гледни точки и анализи специалната програма на NOVA.

Дали седмият опит за съставяне на редовно правителство, с което да бъде сложен край на политическата криза, ще бъде успешен? Отговорите на тези въпроси ще търсят Мира Иванова и Виктор Николаев в специалното вечерно предаване „Изборът на България: Седмият опит“, което започва в 17:00 ч. и ще продължи до полунощ. Лора Инджова ще проследи събитията с допълнителни включвания и ексклузивни гости от изнесеното студио на NOVA в центъра на София, а Николай Дойнов ще представи първите социологически резултати от изборите с помощта на най-съвременните технологии. NOVA отново работи с авторитетните социологически агенции – „Тренд“ и „Галъп Интернешънъл“. Специалното изборно студио „Изборът на България: Седмият опит“ ще предложи и непрекъснат превод на жестов език в ефир.

Нова Бродукастинг Груп дава възможност на българите в страната и чужбина да проследят изборния ден в реално време на всички свои платформи – в телевизионния ефир на NOVA и NOVA NEWS, в ефира на радио NOVA NEWS, както и в сайтовете Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg. Бърз достъп до най-важните новини ще осигури и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите ще се информират за всичко важно и актуално. Новините на NOVA могат да бъдат открити и във Facebook, Instagram, Twitter, Telegram и Viber.

Не пропускайте „Изборът на България – Седмият опит“ с най-важното от изборния ден в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп. 

Редактор: Боряна Димитрова