Репортерът на NOVA Юлиян Стоянов се качи на железница и говори с машиниста Васил Петков

В деня на вота си говорим за отговорността, която носи управлението в държавата, но и не само. Репортерът на NOVA Юлиян Стоянов се качи на влак, за да разбере как се определя правилната посока, скорост и какво трябва да прави човек, за да не си цапа ръцете.

Васил Петков е на 24 години. С 4 години опит е сред най-младите машинисти в българските железници. Да управлява влак е детската му мечта, за която много се е трудил, за да я сбъдне.
От млад знае, че властта е най-вече отговорност.

„Много ме беше страх. Има едно напрежение, защото зад теб имаш 200-300 човека, които разчитат на моите две ръце и на мозъка ми”, разказва мъжът.

Притеснение да говори с пътниците обаче няма. За да разбере как си е свършил работата. „Благодарили са ми, че съм ги откарал живи и здрави до крайната гара”, допълва той.  

Макар че кара от лъскавите германски влакове, в извънредна ситуация не го е страх да си изцапа ръцете. Доста са ситуациите, от които можеш да се изцапаш. Не е работа на бюро”, обясни Васил.

На него му се иска следващите управляващи да си довършат 4-годишния курс и да стигнат до крайната гара

„На следващите политици бих им казал да обърнат малко повече внимание на това, което искат хората”, каза още машинистът.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК