Топ готвачът разказа повече за новия сезон на „Черешката на тортата“ и разкри какви са личните и професионалните му цели за бъдещето
Шеф Манчев разкри, че на именния му ден, телефонът му не спира да звъни. Благодарен е на всички, които се сещат да го поздравят. „Благодаря на всичките си приятели! Човек е най-богат, когато има много приятели и съмишленици около себе си. Не бива да забравяме и семейството, защото то е най-важно! Събирам всички тях на обяд. Горд съм, че ги имам и че се подкрепяме.“
Миналогодишната равносметка, която шеф Манчев прави за себе си, събира в книгата си „Черешките от „Черешката на тортата“. Тя е сред най-продаваните четива у нас, за което е много благодарен. „Получи се един прекрасен продукт. Все пак вече 14 години правим „Черешката на тортата“ – едно от най-гледаните кулинарни предавания в праймтайм ефира у нас.“
Вечеря в стил „Двойната Лотхен“ с Теа Минкова в „Черешката на тортата“
Относно представянето на панелистката на „На кафе“ Лора Капустина във вчерашния епизод на предаването шеф Манчев е категоричен, че тя се е справила много добре. „Вложи много сърце и душа в това, което приготви. Малко се разпиля заради многото неща, които искаше да покаже. Винаги съм казвал, че човек трябва да работи с концепция, с визия. Не е задължително да направиш много неща, но е добре да има концепция. Дадох й пример със стомаха. При толкова много различни ястия, ако хапнеш от всичко, представи си какво се случва с него. Всичко трябва да има баланс. Храната е баланс, животът е баланс, за да се чувстваме здрави. Храната е 70% от здравето ни и трябва да мислим върху нея. Лора се справи прекрасно. Надявам се моите телешки бузи да й харесат повече от нейните. Да ги пробва. Най-важното е, че готви със сърце и душа. Тогава храната е най-вкусна.“
Според топ кулинарят всичко в живота трябва да се прави с мисъл и любов. А имитацията винаги излиза скъпо на финала. „Човек трябва да знае какво прави. Да стъпва на професионализма. А той да е подплатен с дълъг опит. Ако не разбираш, питаш най-добрите. За да ти подскажат какво да правиш и да ти помогнат. В новия сезон си избирам по една от рецептите, които гостите готвят. Искам да им покажа нещо различно, нещо по-добро или по-лесно за приготвяне. Вчера например, бузите на Лора бяха готвени 16 часа, аз ги направих за три. Така в другите часове можеше да прави нещо друго, а и така ще спести ток“, шегува се шеф Манчев.
Телешки бузи с червено вино и шоколадов мус с ром от Лора Капустина в „Черешката на тортата“
Кулинарят стартира своя марка за кафе. „Вече година тествам различни кафета, за да направя най-доброто кафе. Кафето е семка, която трябва да се отгледа така, че накрая да е супер вкусна. До месец кафето ми ще бъда готов с този мой проект. Аз съм от хората, които когато започнат да правят нещо, го довършват докрай. Понякога нещата зависят и от различни фактори. Понякога е нужно да се откажеш и това не е проблем. Но когато нещата зависят на 100 % от мен, винаги го докарвам докрай. Въпросът е, че преди да се откажеш, трябва да знаеш сам за себе си, че си вложил сърце и душа в това, което правиш.“
„Черешката на тортата“ се завръща с нови изненади
Шеф Манчев споделя, че личните му амбиции са свързани с четирите му деца. „Искам и те да успеят. Може би това е част от мисията ми. Постоянно им казвам, че всичко зависи от тях самите. И трябва много да учат. Защото ученето дава перспектива и пълната картина, за да имаш различни избори. Мисията ми е децата ми да завършат успешно образованието си и да намерят своя път в живота. Моля се всички около мен да са здрави!“
Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.
Редактор: Боряна Димитрова