Майстор готвачите от Арбанаси разказват повече за традициите и майсторлъка на чевермето по Гергьовден
На Гергьовден участниците от Hell’s Kitchen Марина и Шкодров разказват повече за традициите и майсторлъка в приготвянето на чевермето. Репортерът на NOVA Мартин Георгиев се срещна с тях във Велико Търново, за да научи тайната за вкусно агнешко по Арбанашки. Марина и Шкодров поздравиха всички овчари, именници и Българската армия.
Двамата приготвят агнешкото, което е разделено на порции, а за маринатата са необходими пресен джоджен, червен и черен пипер, мащерка, брашно, сол, девесил, олио и бира. Тайната рецепта, по която приготвят месото, е от приятел на бащата на Марина. Агнешкото чеверме се пече няколко часа в пещта преди да стане готово.
Младата участничка разказва, че вече не си почиват, а са 24 часа в ресторанта на Царевец.
„Чувствам се добре и работим заедно с Марина. Тя е по-добрият готвач“, категоричен е Шкодров.
„Допълваме се и смятаме да се развиваме занапред, защото винаги има какво още да се учи“, допълва Марина.
„Благодарен съм на шеф Виктор Ангелов, че обучи двама добри готвачи и така помогна и на мен“, изказва благодарностите си и бащата на Марина, в чийто ресторант работят дъщеря му и приятелят ѝ.
Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.
Редактор: Райна АврамоваПоследвайте ни