"Целта ни е да се отървем от олигархията и местната феодализация", заяви той

Експресно партийно строителство. Точно за 45 минути беше учредена новата партия "Нормална държава" на Георги Кадиев. Бившият депутат от БСП беше единодушно избран за лидер на новата му партия „Нормална държава”. На учредителното събрание нямаше друг кандидат за председател. Той набеляза като цели пред новата партия борба с корупцията, по-добро здравеопазване и справяне с демографската криза. 

По темата

"Целта на "Нормална държава" е да се отървем от олигархията и местната феодализация. Не е достатъчно ние да не сме корумпирани, трябва да направим всичко възможно да разобличим корупцията”, заяви Кадиев.

Партията тръгва с мотото „Всичко отначало”, което означава, че нейните учредители не харесват нищо от начина, по който политическият елит е управлявал страната до момента. Като символ на чистите си помисли учредителите получиха на влизане бели ленти, с които превързваха ръцете си.

Беше утвърден и Устав на партията. Според документа „Нормална държава” е прогресивна, проевропейска политическа партия, която отстоява принципите на законност, свобода, справедливост, морал, екология и просперитет.

Пред Нова телевизия, Кадиев заяви, че на този етап не планира да се кандидатира за президент и ще работи за общ кандидат заедно с други опозиционни партии. И че не възприема бившите си съпартийци от БСП като врагове. Сред учредителите на партията му нямало бивши активисти на столетницата. 

„Нито един от тях не е платен, не е докаран с автобус, нито един не е организиран от някакви кметове или каквото и да е. Не съм крал от други политически партии, не съм отмъквал партийни организации, не се опитвам да разцепвам когото и да е. Много хора ми казват - ето, поредната четиристотин и ента партия. Има държави с по две-три партии, и то големи държави. Там те са достатъчни. В България качеството на политическите партии е толкова ниско, че и 4000 няма да са достатъчни”, коментира Георги Кадиев. 

Припомняме, че Георги Кадиев бе една от емблемите на БСП и виден вътрешнопартиен опозиционер, който в крайна сметка беше изключен от столетницата след серия прояви на вътрешнопартийно неподчинение, което се увенчаха с решението му да се кандидатира за кмет на София в разрез с партийната повеля.