Нападението се е случило на гарата във Вакарел

Крадец преби актьора Николай Николаев, познат като Бате Ники от предаването „Сладкарница „Захарно петле”. Той е в болница със счупени пръсти, натъртени ребра и други травми по тялото.

Нападението е извършено пред гарата в софийското село Вакарел на 22 юли вечерта. Малко след това еН задържан и нападателят на известния актьор. В конкретния случай не говорим за някакво отмъщение или стара вражда. А просто опит за грабеж. Факт е че това е станало по особено жесток начин. Самият актьор разказа потресаващи детайли за случилото се.

22 юли вечерта. Бате Николай чака приемния си син в кола пред гарата. В този момент нападателят нахълтва при него. Вади нож и го заплашва. Днес праните му още седят, но той избира да се покаже със сценичен грим.

По темата

„Веднага давай джиесема, парите и часовника. Щото ще те заколя. И опря ножа в гръцмуля. Ще те изкормя, вика ми”, разказва актьорът Николай Николаев.

Николай излиза от автомобила, където схватката продължава.

„Жестоки удари, боеве. Падам, ставам. Той ме удари, с ножа ме поряза в ръката. Целият ми гръб е в прорези. И се оказа, че имам два счупени пръста на крака и пукнати ребра, тъй като той ме притисна с колена”, продължава разказа си актьорът.

Първи на помощ идва дежурният охранител на гарата. След него и Росен Зашев, близък приятел на актьора.

„Човек с такова голямо сърце, да му се случи нещо толкова лошо. Когато пристигнах, видях Николай така превъзбуден, разкъсан, кръв по ръката, раздран малко”, разказва Росен Зашев, близък приятел на актьора Бате Ники.

Нападателят е задържан, увериха от полицията. Казва се Стоян и е известен с прякора Мури. Често пиел и рекетирал хора, които не могат да се защитят.

Открихме къде живее Мури и отидохме да потърсим неговите близки. Къщата се оказа празна.
Почти 2 седмици след нападението Бате Николай отново е усмихнат и готов да помага на децата с тежки заболявания с най-доброто лекарство в неговата практика - хуморът. Той води курсовете по смехотерапия в Пирогов. Болницата, която лекува и неговите рани след боя.

„По принцип клоунът е безсмъртен. Имам предвид себе си. Защото оживях след този трагичен случай миналия петък, защото наистина тогава ме пребиха до смърт”, казва още Бате Ники.

Нараняванията на актьора вече са документирани като средна телесна повреда и ще бъдат използвани срещу насилника в съда.

Повече по темата гледайте във видеото.