Жената има нужда от имплант, за който е събрала 3 от нужните общо 6 хиляди лева

Момиче на 14 години не ходи на училище, за да се грижи за болната си майка, прикована от 4 години на легло. Жената има нужда от операция да проходи, но има нужда от имплант, за който е събрала три от нужните общо 6 хиляди лева. Както знаем, имплантите не се покриват от Здравната каса.

Тя е само на 14 години, но когато надникнем в живота ѝ, ще разберем, че отдавна е пораснала и е на много повече. Всеки ден тя си тръгва от училище по-рано и изпуска последния час. Има дни, в които даже не ходи на училище. Защото един човек я чака вкъщи.

Майка ѝ става от леглото за няколко минути на ден. Родена е с недоразвити стави и казват, че е цяло чудо, че е родила две деца. С годините Анелия все по-трудно ходи, а от четири е на легло.

В дни, в които баща ѝ го няма, Тихомира не ходи на училище.

За да не причинява това на детето си, Анелия се подлага на пет операции, струващи над 7000 лева. Но, за да проходи отново, сега е нужна още една. И имплант на цена от 6000 лева. Макар Анелия да е осигурена, Здравната каса не плаща импланта.

Анелия всеки ден гледа телефона си с ужас. Очаква да ѝ се обадят от болницата, за да плати импланта, а е събрала едва половината сума. Хубавото в тази нелека история е, че покрай грижите за майка си Тихомира знае какво ще учи.

А дали майка и дъщеря ще разменят ролите си - зависи от 3000 лева.

Ако искате да помогнете на семейството със средства, ето и банковата сметка:

Пощенска банка
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG07 BPBI 7928 1098 3428 01
Титуляр на сметката: Анелия Георгиева