Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова

Към момента знаем, че 580 души няма да могат да пътуват с "Алфатур" за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, тъй като фирмата обяви несъстоятелност. Това съобщи в "Здравей, България" министърът на туризма Николина Ангелкова. 

По темата

 "Алфатур" има валидна застраховка в размер на 1,4 милиона лева и е достатъчна, за да покрие всички претенции на хората, които към момента са закупили пакети от туристическата фирма. До 15 дни от представяне на подписан договор с "Алфатур" и документи за извършено плащане, застрахователят е длъжен да възстанови парите на хората", обясни Ангелкова. 

"Застрахователната фирма ни увери, че максимално бързо ще възстановява средствата на хората, които предоставят нужните документи. Обсъждахме и идеята хората, които искат все пак да пътуват, да могат да го направят с друг туроператор, на който "Алфатур" е бил турагент", уточни министърът на туризма. 

"Имаме много коректен ход на застрахователя, който много добре постъпва и спазва закона. Туроператорът също спазва закона", коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.