Готови сме да покрием всички щети, заяви собственикът на „Булмаркет”

„Досега не е извършен оглед на местопроизшествието. Поканихме външни експерти, които имат опит в подобни катастрофи с газообразни вещества. Двама от тях успяха в понеделник да направят оглед. Според тях инфраструктурата е в отчайващо състояние, има проблеми със стрелки, с прелеза. Имат един куп въпроси по отношение на закрепващите елементи”. 

По темата

Това заяви в „Здравей, България” Станко Станков, собственик на фирмата „Булмаркет”, превозвала взривилите се в Хитрино цистерни.

„На всички ни е известно, че железопътният път в България не е в цветущо положение. Има един куп произшествия, които са станали поради тази причина”, допълни той.

По думите му машинистите са разказали, че не са превишили скоростта. Предстои скоро да излязат резултатите от проверката на черната кутия, която да покаже с каква скорост са карали. Станков не изключи хипотезата за превишена скорост.

На въпрос дали фирмата със застраховката на бизнеса ще помогне на хората, които са изгубили домовете си, той заяви, че още в неделя е предложил помощ на кмета на Хитрино.

„Досега нямам отговор от него. Ние най-вероятно ще изпратим пари през Червения кръст, за да отидат там, където трябва. Имаме застраховка „Гражданска отговорност” и сме готови да покрием всички щети, след като бъдат оценени”, заяви собственикът на „Булмаркет”.

NOVA се присъединява към националната дарителската кампания на Българския червен кръст за събиране на средства за Хитрино. 

Желаещите да помогнат могат да го направят със SMS на телефон 1466. Стойността на един SMS е 1 лев. 

Има и дарителска сметка, на която може да се превеждат средства за пострадалото село: 

IBAN: BG64UNCR 76301078660913 
BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Български Червен кръст (за преводи от България);  Bulgarian Red Cross (за преводи от чужбина)

ОТКРИТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНА ХИТРИНО

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF
"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД