На живо на 25 декември от 20.00 ч. по Нова ТВ

Тази година Нова ТВ е основен медиен партньор и съорганизатор на една от най-мащабните благотворителни инициативи в подкрепа на българските деца – „Българската Коледа”.

На 25 декември, сряда, от 20.00 ч. под патронажа на президента на Република България, сцената на Народния театър „Иван Вазов” ще събере някои от най-популярните български певци, артисти и водещи от Нова ТВ, БНТ и bTV – всички заедно, обединени от една добра кауза – бъдещето и здравето на децата ни. 

Впечатляващият концерт-спектакъл ще бъде огрян от специални светлинни ефекти, а за да подкрепят каузата, един до друг ще застанат едни от най-обичаните български изпълнители от няколко поколения: Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, ансамбъл „Чинари”, квартет „Славей”, трио „Сопрано”, X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките таланти от Бон-Бон. 

Неизменна част от „Българската Коледа” ще бъдат и лица от трите телевизии, които ще разкажат личните истории на най-нуждаещите се от подкрепа деца и ще споделят със зрителите ценна информация и факти за тазгодишната тема на „Българската Коледа” – „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух”. 

Ето как предаванията на Нова ТВ ще посрещнат коледните и новогодишни празници и как репортерите на Нова ТВ ще изпратят 2013 и ще посрещнат Новата година:

Публицистика 
Специални празнични издания на „Темата на Нова” ще предложат репортерите на медията както в коледните дни – на 23, 24, 25 и 26 декември (19.30 ч.), така и в първите дни на новата 2014 – 1 и 2 януари. Дни преди настъпването на Новата година, на 29 декември, Марина Стоименова и Калина Влайкова ще направят годишен политически обзор в „Темата на Нова” с начален час 19.30 ч.  Обзор на историите, разказани през 2013 г., е подготвил и екипът на „Разследване” – на 5 януари, 19.30 ч., Васил Иванов и Марин Николов ще покажат как са се развили отделните случаи, какви са били реакциите на институциите и какви са били резултатите.

Предавания и Новогодишна програма
Коледната атмосфера в ефира на Нова ТВ ще подгреят специалните празнични издания на предаванията. В студиото на „На кафе” празникът ще започне от деня на Бъдни вечер, 24 декември, когато специален гост ще бъде водещата на „Здравей, България” и носителка на титлата „Жена на годината” Ани Цолова. На Коледа, 25 декември, за първи път вратите на своя дом ще отвори поп-фолк изпълнителката Мария, а в студиото на „На кафе” Гала ще посрещне едно семейство, в което никога не е скучно – продуцента Краси Ванков и актрисата Невена Бозукова. Изненадите ще продължат и на 26 декември, когато екипът на „На кафе” ще изпие кафето си в компанията на „Господари на ефира”, а в студиото Кремена Халваджиян ще бъде главен „виновник” за новата визия на три родни звезди – Диана Любенова, Ива Дойчинова и Поли Генова. 

Специални празнични издания е приготвил и водещият на „Сделка или не” Румен Луканов. На 23 и 24 декември предаването ще бъде посветено на кампанията „Българската Коледа” и българските деца. В понеделник, 23 декември, благотворително за инициативата ще играе единственият илюзионист в Европа с над 16 000 представления по цял свят – Маг Астор. На Бъдни вечер щафетата ще поеме българката, чийто глас летя в Космоса – голямата Валя Балканска, която също ще подкрепи „Българската Коледа” и децата в нужда. На 25 и 26 декември „Сделка или не” и „Национална лотария” ще се обединят в едно, за да посрещнат 28 късметлии, всеки един от които ще се бори за половин милион лева. 

Истински олимпийски епизод очаква зрителите в последния ден на годината, 31 декември, когато в предаването ще гостуват не една, а пет личности, с които България изключително се гордее – Румяна Нейкова, Екатерина Дафовска, Тереза Маринова, Армен Назарян и капитанът на националния ни отбор по футбол Ивелин Попов. Всички те ще подкрепят „Българската Коледа” и ще играят в името на българските деца. Това ще бъде и поводът, поради който Банкерът ще промени правилата на играта – шампионите ще имат двойна възможност за печалба, ще получават бонуси, а ако имат късмет, могат да спечелят над 150 хиляди лева.

Нова година
Навръх Нова година „Господари на ефира“ ще предложат двучасово забавление с най-доброто от 2013. Празничното издание стартира по Нова ТВ в 22.00 ч. и ще завърши точно преди традиционното обръщение на Президента. Зрителите ще видят най-смешното и интересно през годината, подредено и класирано по месеци. По случай празниците Господарите ще предадат и няколко кратки музикални поздрава, един от които този на миряните, поздравяващи Троянския манастир. Накрая ще видим и как Тримата в ПарУамента се приготвят за посрещането на Новата година. Накуп ще видим и всички водещи на шоуто: Зуека и Рачков, Мария Игнатова, Румен Угрински, Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев. 

Новогодишното издание на „Господари на ефира” ще подгреят двама култови комици – Джак Лемън и Уолтър Матау ще бъдат „Сърдити старчета” в новогодишната вечер. С музика медията ще посрещне 2014 – точно в полунощ Нова ТВ ще излъчи най-доброто от музикално шоу №1 в света – X Factor. 

За празничното настроение ще допринесе и филмовата програма на Нова ТВ – четири премиери ще дебютират в ефира на медията по празниците – „Изобретението на Хюго”, „Котакарът в чизми”, „Пълно за празно” и „Просто секс”. Към тях се добавят и класически хитови заглавия като „Дневникът на Бриджит Джоунс”, „Снежни кучета” и други любими филми за цялото семейство.