Финалист от детската „Евровизия“ впечатли кастинг екипа на новото шоу на Нова във Велико Търново

Старата столица Велико Търново се превърна в сцена на втория кастинг за предаването „Големите надежди“. Стотици малки претенденти за слава продължават да изумяват екипа на продукцията с талант, амбиция и дори с ярка музикална биография.

С всеки следващ град конкуренцията става все по-оспорвана, като категорично доказателство за това бяха кандидатите днес. Голяма част от тях са участвали в национални и международни конкурси и продължават да развиват уменията си в музикални школи във Велико Търново, Горна Оряховица, Търговище, Свищов и Ловеч.

Сред тях се открои 13-годишно момче от Горна Оряховица, заело престижното осмо място в детския песенен конкурс „Евровизия“ през 2011 г. в Армения. Миналото лято то се явило и на кастинг за X Factor, но въпреки че смаяло екипа на предаването, не било допуснато до следващия етап заради възрастта си.

Сред атрактивните кандидати във Велико Търново бяха две сестри - на 13 и на девет години. Едната се похвали с участие на множество международни и национални конкурси и изуми журито с гласовите си способности, като изпълни песни на Маргарита Хранова и Лара Фабиян. По-малката й сестра отпразнува рождения си ден в компанията на вокалните педагози на „Големите надежди“ с „Майчице свята“ и руската народна песен „Валенки“.

Следващият кастинг ще се проведе утре в Русе (28 януари), а след това турнето продължава в Добрич (29 януари), Варна (30 януари), Бургас (31 януари), Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона е в столицата, където прослушванията ще продължат три дни - от 3 до 5 февруари. 

Шоуто „Големите надежди” ще дебютира в ефира на Нова през пролетта. Екипът на предаването ще претърси цяла България, за да открие и покаже уникалните певчески заложби на българските деца. Голямата награда ще даде възможност на семейството на победителя да развие вече доказания му талант. Продуцент на „Големите надежди” е Магърдич Халваджиян и Global Films, които са доказали многократно високия си професионализъм в реализирането на някои от най-успешните и обичани развлекателни предавания в България.