От Дивна и Криско до руски фолклор на кастингите за „Големите надежди”

Надпреварата в кастингите за „Големите надежди“ става все по-интригуваща и напрегната, а талантите – все по-амбицирани и артистични. Точно такива бяха и кандидатите от Велико Търново на провелия се вчера кастинг.

Сред атрактивните претенденти бяха неразделните приятелки Мирослава и Ирина. Двете пеят в училищния хор и участват в множество концерти и представления. Най-вълнуващото им преживяване обаче е когато заедно със съучениците си изпълняват „Тоска“ пред многобройната публика на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта „Царевец“.

Безспорен талант показаха и сестрите Кристияна и Симона от Търговище, които смаяха вокалните педагози на продукцията. Кристияна се похвали с участие на редица международни и национални конкурси и заложи на песни на Маргарита Хранова и Лара Фабиян. Атрактивно и много близо до оригинала бе изпълнението й на  „И ти не можеш да ме спреш“ на Дивна, Миро и Криско. В същото време по-малката й сестра отпразнува рождения си ден в компанията на вокалните педагози на „Големите надежди“ с „Майчице свята“ на Мими Иванова. Втората песен – „Валенки“, тя изпълни умело с характерните за руския фолклор гласови извивки.

Със самородния си талант впечатли и 9-годишно момиче от старата столица – Кристияна. Тя е със зрителни проблеми, но учи в масово училище, свири на пиано и пее от години. 13-годишният Иван Иванов от Горна Оряховица пък е истински Джъстин Бийбър. Той е заел престижното осмо място в детския песенен конкурс „Евровизия“ през 2011 г. в Армения. Миналото лято се явил и на кастинг за X Factor, но въпреки че се представил отлично, не бил допуснат до следващия етап заради възрастта си. Споделя, че подобни изяви му дават възможност да общува с много нови и различни хора и това го обогатява.

Днес кастингите за най-новото шоу на Нова се провеждат в Русе. Как ще се представят талантите в „малката Виена”, както често наричат града, предстои да разберем.