Гледайте музикалната комедия „Рок радио” тази вечер от 23.00 ч. по Нова

Филип Сеймор Хофман, Бил Наи и Рис Айфънс ще са радио пирати в музикалната комедия „Рок радио” тази вечер от 23.00 ч. по Нова. Лентата е вторият режисьорски филм на Ричард Къртис след „Наистина любов". Къртис е познат на зрителите като сценарист на „Дневниците на Бриджит Джоунс" и „Четири сватби и едно погребение", за който през 1995 година беше номиниран за „Оскар”.  Въпреки че историята във филма е измислена, в нея са ползвани много спомени от детството на Къртис за реални събития от бума на пиратските радиостанции през 60-те години на 20 век.

В средата на 60-те радио ВВС е основният източник на музика за цяла Великобритания. Рок музиката е слабо засегната в програмата им, въпреки желанията на слушателите. Това провокира група DJ да направят пиратска радиостанция, която да излъчва 24 часа само рок музика. За да избегнат закона, те излъчват програмата си от кораб, който е извън морските граници на Острова. Капитан Куентин (Бил Наи), устатият американец Графа (Филип Сеймор Хофман) и техните приятели правят каквото си искат, докато британският министър Дорманди (Кенет Брана) отчаяно се опитва да спре нелегалната рок радиостанция.

Дали Дорманди ще успее да се разправи с пиратите, ще разберем в музикалната комедия „Рок радио” тази вечер от 23.00 ч. по Нова.