В интервю за „Комбина” по Нова той разказа за най-тежката си битка

„За себе си разбрах, че съм създаден да се боря. Явно това е моята орис, да се боря и продължавам да се боря. Осъзнах, че мога да се боря докрай”, заяви бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров. В ексклузивно интервю за предаването „Комбина” по Нова той разказа кои са най-трудните 20 крачки в живота му, след като пребори една от най-страшните болести – левкемията. 

„Аз съм щастлив, че все още съм тук и мога да гледам как растат синовете ми. Моля се всяка сутрин и всяка вечер. Вярвам, че има Господ”, каза той. „Животът е изпитание и явно това е било изпитание, през което трябваше да премина”.
   
„Веднага започнах лечението. Най-трудното е, когато подписваш и се съгласяваш с всяка една химиотерапия”, разказа Стилиян Петров и добави: „Спомням си една химиотерапия, която беше 96 часа. Не можех да стана. Един от страничните ефекти беше кома. След две седмици трябваше да направя още 96 часа”. 
 
„За да ме изпишат от болница и да се върна вкъщи, трябваше да направя 20 крачки – това може би бяха най-дългите 20 крачки, които направих. Отнеха ми 36 минути, само и само да се прибера”, спомня си футболистът. Вижте повече във видеото, а втората част на интервюто със Стилиян Петров не пропускайте следващата събота в „Комбина” по Нова.