Кастингът за най-дългоочаквания сезон на Big Brother приключи

 

Кастингът за най-дългоочаквания сезон на  Big Brother приключи. Вече са ясни героите, които ще прекрачат прага на къщата и чиито съдби ще станат част от ежедневието ни след броени седмици. Психологът Ани Владимирова, която е професионално ангажирана с Big Brother от първия сезон до днес, разкрива новини от кухнята на шоуто.

Какви са приликите и разликите между риалити поколенията? Можем ли да говорим за new generation?

Приликите са във факта, че все така идват типично „български” типажи – емоционални, реактивни, амбициозни. Разликите са, че се появяват все по-често българи, живеещи в чужбина, и кандидати, които преди години не мислехме, че биха се явили на кастинг за Big Brother – активни хора с кариера, стабилни връзки и ясни житейски цели. А за new generation можем да говорим съвсем буквално, защото срещаме второ поколение риалити герои – деца на бивши участници, както и техни роднини. Като цяло новото риалити поколение е, ако мога така да го нарека, „Y” поколението – умни, успешни, уверени в себе си млади хора, които търсят забавление и адреналин, познават много повече правилата на играта и гледат на шоуто като на трамплин за личното си развитие.

Какви са основните критерии, които правят един човек интересен потенциален участник в Big Brother?

Този човек трябва да те провокира да се интересуваш от него, да го запомниш още от първото виждане, да искаш да научиш повече за него, да го опознаеш и да видиш какво носи като личност и как ще се трансформира в играта. Аз често пъти се шегувам, като казвам, че допускам до шоуто хора, с които ми се иска да се видя на кафе или на чаша вино след кастинга, защото са събудили не само професионалния, но и личния ми интерес.

Спазвате ли определена схема на типажите, които ще влязат в къщата?

Разбира се. Интересните типажи са твърде много, а в един сезон има ограничен брой места, затова, колкото и да е важен всеки един поотделно като личност, още по-важна е сместа, която ще замеси тестото на случващото се в Къщата. Търсим едновременно баланс и „камък в блатото”, хора, които да се борят за лидерско място, както и такива, които се разкриват постепенно и с течение на времето преобръщат представите за себе си. Избираме силно емоционални личности и балансьори, такива, които са готови да изживеят любовна авантюра и други, които по принцип се хранят от разказите на другите. И, разбира се, винаги има по един или двама участници, които са „душата на компанията” и „майката на отряда”.

Разкрийте най-интересните типажи, които ще участват в този сезон на Big Brother.

Колкото и да ми се иска - не мога още да разкрия кои са хората, получили шанса да изживеят приключението на живота си в новия сезон. Мога само да кажа, че някои от типажите успяха да изненадат  дори мен, а това, повярвайте ми, е трудно. В резултат – Къщата ще се изпълни с  много цветни, нестандартни и ексцентрични участници, които  ще засенчат по колоритност дори тризначките, макар и в друга посока. Този сезон, например, мъжете са много „яки” - красиви и умни, и успели, и пълни с желание за игра и победа.

В Къщата ще влезе  един истински играч, директно от футболното поле, който има зад гърба си много победи, достатъчно загуби и също така някои “неприлични” предложения. За мен лично бяха много интересни двама „герои”, които се явяват за втори път на кастинг. Тогава те имаха да решават лични проблеми и да направят важни избори, за да могат да бъдат интересни и за Съквартирантите си, и за публиката. Сега и двамата се върнаха успели да преодолеят препятствията и готови да се впуснат в нови предизвикателства. Тези срещи ме карат да мисля, че кастингите имат смисъл за участниците, дори и да не успеят да влязат в шоуто.”

Очаквайте скоро още горещи новини от кухнята на шоуто. Актуални новости опредаването следете на официалната страница на Big Brother във Facebook. Видеа с най-добрите моменти от изданията на шоуто досега ви очакват в официалния канал във Vbox7.com.  

Снимка: Thinkstock