Нова отне лидерството на bTV за първи път през есента на 2014, а през пролетния сезон на 2015 затвърди лидерската си позиция и вече в продължение на 23 седмици е най-гледаният телевизионен канал сред активното население (18-49)

Стартът на един от най-дългоочакваните сезони на Big Brother отчете неоспорим успех. Според данните на независимата пийпълметрична агенция Nielsen Admoshpere, първият лайв на шоуто постигна 40.1% среден дял сред зрителите в активна възраст (18-49 г.) в часовия пояс 19:57-22:01 ч. Този резултат е с 20 пункта повече спрямо предаването на основния конкурент (19.6%), в същия часови слот. Безапелационен е и успехът на двучасовия лайв сред младата и трудна за достигане аудитория (18-34 г.), при която резултатът е дял от 41.4% или това е близо три пъти повече спрямо основния конкурент (15.1%).

Безспорният успех на старта на Big Brother превърна Нова в най-гледания канал през изминалата вечер сред зрителите в активна възраст. Сериозните инвестиции в разнообразяване на програмното съдържание и непрекъснатите иновации, които Нова предлага на своите зрители, за пореден път затвърдиха лидерската позиция на медията на най-гледан и предпочитан ТВ канал в България сред активната аудитория (18-49 г.). Нова отне лидерството на bTV за първи път през есента на 2014, а през пролетния сезон на 2015 затвърди лидерската си позиция и вече в продължение на 23 седмици е най-гледаният телевизионен канал сред активното население в страната (18-49). 

Една от големите изненади за феновете на риалити формата тази година е, че за първи път в историята на шоуто в България Big Brother започва в разгара на летния сезон и отново успя да им предложи силно начало на един уникален социален експеримент. От общо 13-те Съквартиранти, които ще живеят в най-известната Къща в България през следващите няколко седмици, 11 прекрачиха прага й през първата вечер. Комбинацията от ярки и силни характери веднага прикова зрителското внимание. Само минути след тяхното влизане Big Brother ги провокира с шокираща мисия
 
Кои са 11-те Съквартиранти и какво се случи в първите минути след влизането им в шоуто можете да научите на сайта на предаването Bigbrother.bg. Ексклузивни видеа от Къщата ви очакват в официалния канал на шоуто във Vbox7.com