Лицата на NOVA застават лице в лице с най-наболелите проблеми в българското образование в търсене на верните решения

Дни преди началото на новата учебна година, Новините на NOVA отново стартират „Мисия Образование” – една кампания, която поставя на светло всички сериозни проблеми в българското образование и търси правилните отговори. „Мисия Образование” продължава с нови сили, като вече ще има свое запазено място в ефира на „Здравей, България” – всеки понеделник по NOVA.

Защо децата се връщат през септември в клас по-неграмотни, отколкото са били преди ваканцията? Как липсата на добра материална база ограбва знанията им? Защо повечето учители са пред пенсия и няма кой да поеме щафетата от тях? И кой е виновен за това, че учениците често не разбират какво четат? Това е само началото на поредица горещи теми в българското образование, които ще видим през погледа на лицата на NOVA. Невена Василева, Ники Дойнов, Ани Салич, Христо Калоферов, Ани Цолова, Миролюба Бенатова, Мия Димитрова, Надя Узунова, Марина Цекова ще продължат да показват големите проблеми, възможните решения и добрите примери в най-новата рубрика на сутрешния блок – „Мисия Образование”.

Какъв е ефектът от рекордно дългата ваканция на учениците у нас? Водещата на Новините на NOVA Невена Василева ще постави първата тема – този понеделник. Различните гледни точки ще се срещнат в ефира на сутрешния блок на NOVA, за да маркират ползите и негативите за нашите деца.

Вече втора поредна година Новините на NOVA слагат образованието на фокус. Защото oбразованието е отговорът на всички големи въпроси, то е мисия за всеки от нас. Не пропускайте „Мисия Образование” – най-новата рубрика на „Здравей, България” – всеки понеделник по NOVA.

Рекламните клипове, част от кампанията „Мисия Oбразование” на Новините на NOVA, са подготвени съвместно с млади рекламисти, участвaли в конкурса Young Lions Bulgaria 2016 – Film, който се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции в партньорство с Нова Броудкастинг Груп.

Вашите сигнали за неуредици в образованите можете да оставите като коментар под статията, да ни пишете във Facebook страницата на Новините на NOVA или на имейл novinite@ntv.bg.