Герои от истинския живот влизат в сериала на медицинска тематика

"В нашата държава няма политика, която да дава шанс на децата със Синдром на Даун. Ние не им даваме бъдеще", заяви в "Събуди се" логопедът Ивелина Александрова. Тя гостува в студиото заедно с актрисите от хитовия сериал на медицинска тематика "Откраднат живот" Радина Думанян и Йоана Буковска-Давидова. Поредицата проследява колебанията на Биляна и Алекс за здравословното състояние на бъдещото им дете. Дилемата на семейството решава героинята на Тони Маринова – майка и член на Управителния съвет на Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун.  

"Каузата е моят олтар, тези деца са невероятна любов", разказа Тони Маринова. Тя благодари на всички за интереса към темата, който провокира поредицата. 

По темата

"Имаме много какво да научим от тези деца. Лично за мен това е най-важното послание – не можем да ги обричаме на несъществуване, просто защото са различни и имат по-големи изисквания към нас, когато се появят в нашата реалност", коментира Йоана Буковска-Давидова. 

"С темата в "Откраднат живот" отправяме послание да се търси повече информация за тези заболявания, което будните зрители улавят", подчерта Радина Думанян. 

Целия разговор гледайте във видеото от "Събуди се" по NOVA. 

Повече новини за сериала ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а всички епизоди можете да гледате отново само в NOVA PLAY.