Не пропускайте "Bake Off: най-сладкото състезание" във вторник от 20.00 ч. по NOVA

"Bake Off: най-сладкото състезание" премина в кулинарни опити за приготвяне на някои от най-известните английски и френски десерти и печива тази седмица по NOVA.

По темата

Във вторник участниците показаха своите любими рецепти за трайфъл, а ароматите в палатката на най-сладкото състезание бяха достойни за кухнята на петзвезден ресторант. Изпитанието за сръчност пък ги срещна с непознатия за тях класически английски пай "Банофи". След оценката на експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски Петко Мирчев (42 г., София) стана Звезда на деня, а пловдивчанинът Зарко Сарафян (29 г., Пловдив) отпадна от надпреварата.

Да си на ниво при изпълнението на всяка рецепта обаче се оказа трудно, защото в сряда именно Петко напусна "Bake Off: най-сладкото състезание". Шеф Юлия и шеф Юри прецениха, че той не се е справил с любимата си рецепта за киш, както и с изпитанието за сръчност, което този път беше под формата на френския тарт "Татен". За сметка на това Емил Христов (29., София) заслужено беше определен за Звезда на деня. От началото на шоуто той показва добра техника и изпълнение на поставените задачи.

За титлата "Най-добрия любител сладкар и пекар на България" остават да се борят осем участници. Какви ще бъдат следващите им изпитания, зрителите ще видят в "Bake Off: най-сладкото състезание" следващия вторник от 20.00 ч. по NOVA.

Специално за любителите на кулинарното изкуство експертното жури ще представя рецептите от изпитанията за сръчност до най-малката подробност на Edna.bg. Вече е факт и първата рецепта за торта "Гараш".

Всичко интересно и забавно, което се случва в предаването, както и игрите за феновете на сладкото състезание, можете да следите и на официалната Facebook страница "Bake Off: най-сладкото състезание". Целите епизоди можете да гледате в NOVA PLAY.