В надпреварата за “Най-добър любител сладкар и пекар на България“ остават шест претендента

Tази седмица в “Bake Off: най-сладкото състезание“ отново се насладихме на разнообразие от вкусове и форми, а кламерите и чертожните линии бяха само малка част от арсенала на участниците, но не като офис консуматив, а като верен помощник в кухнята.

Във вторник претендентите за титлата "Най-добър любител сладкар и пекар на България" приготвиха своите любими рецепти за еклери с 3 вида пълнеж и неустоимия лимонов меренг тарт. На един от участниците обаче нито линийката за оразмеряване на еклерите, нито кламерът за проверка на захарния сироп за меренга помогнаха, за да остане в надпреварата. Камелия Андонова (32 г., София) напусна палатката на най-сладкото състезание, а Георги Найденов (34 г., София) стана Звезда на деня.

В епизода тази сряда Анита, Десислава, Георги, Емил, Моника, Димана и Марио направиха презентации на любимите си петифури, а след това трябваше да приготвят мечтата на всеки американец – донати с два вида пълнеж. След много въпроси и чудене относно консистенцията на тестото и времето за пържене на донатите на масата за оценка бяха поставени 84 броя донати. След експертната оценка на шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски Марио Марински (22 г., Пловдив) напусна състезанието, а Звезда на деня стана Димана Дамянова (28 г., София).

Следващия вторник от 20.00 по NOVA предстои полуфиналът на “Bake Off: най-сладкото състезание“. Участниците ще сътворят истинска Коледа с оригинални идеи как да направим празника си по-ароматен.

Всичко интересно и забавно, което се случва в предаването, както и игрите за феновете на сладкото състезание, можете да следите и на официалната Facebook страница "Bake Off: най-сладкото състезание". Целите епизоди можете да гледате в NOVA PLAY.