Предстои да стане ясно и колко участници ще достигнат до големия финал в сряда

Надпреварата за титлата "Най-добър любител сладкар и пекар на България" навлиза в решаваща фаза. Полуфиналът на "Bake Off: най-сладкото състезание" е тази вечер от 20.00 ч. по NOVA, когато шестимата останали претенденти трябва да приготвят две изключително сложни от техническа гледна точка рецепти. Задачите, възложени от експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски, изискват пълна концентрация, бързина и точна ръка. Участниците ще работят под допълнително напрежение, защото се променят правилата.

Както досега, Димана, Десислава, Георги, Анита, Емил и Моника ще очакват първо да приготвят своята любима рецепта за джинджифилова къщичка, но изискващото журито на най-сладкото състезание им е приготвило изненада, която допълнително ще покачи градуса на напрежението на полуфинала. 

По темата

Правилата се променят и те ще трябва да започнат надпреварата на полуфинала с изпитанието за сръчност – коледен пън. Типично в стила на виртуозния майстор сладкар шеф Юри Балталийски, това не е десерт, а произведение на изкуството. Коледният пън не трябва просто да е вкусен, а да изглежда като истински и да има всички елементи на декорация, които шеф Балталийски е описал.

На фона на тези сложни изпитания и обратите в шоуто, участниците до последно няма да бъдат наясно с това колко от тях ще стигнат до големия финал в сряда, за да се борят за титлата "Най-добър любител сладкар и пекар на България".

Не пропускайте полуфинала на "Bake Оff: най-сладкото състезание" тази вечер от 20.00 по NOVA. 

Всичко интересно и забавно в предаването, както и игрите за феновете на сладкото състезание, можете да следите и на официалната Facebook страница "Bake Off: най-сладкото състезание". Целите епизоди можете да гледате в NOVA PLAY.