Най-младият участник в шоуто е първият “Най-добър любител сладкар и пекар на България“

След 16 изпитания и 7 напрегнати елиминации вече е ясно името на победителя в “Bake Off: най-сладкото състезание“ по NOVA. Тази вечер Моника Велева (18 г., София) заслужено стана първият носител на титлата „Най-добър любител сладкар и пекар на България“. 

До финала на шоуто достигнаха четирима участници – Анита, Десислава, Георги и Моника. Експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски се погрижиха последните изпитания в предаването да откроят най-добрия от тях. През целия първи сезон на състезанието  участниците се притесняваха от рецептата за хилядолистно тесто, по-познато като бутер тесто, но точно това беше последното им изпитание за сръчност. Те трябваше да приготвят десерта “Милфьой“ с крем “Шантили“ и малини. Шеф Юлия Панджерова беше спестила основни стъпки от процеса на приготвяне на тестото, но типично в духа на състезанието, участниците черпеха идеи един от друг.

След експертната оценка на четвърто място беше класиран десерта на Георги, на трето – Анита, на второ – Деси, а първото място беше отредено за Моника. Нейната любима 3D торта във формата на миньон също спечели овациите, както на журито, така и на останалите участници.

Преди големия финал равносметката показа, че макар и само на 18 години, Моника е един от участниците, които през цялото време бяха на челните места в шоуто. Във втория епизод на “Bake Оff: най-сладкото състезание“ Моника стана “Звезда на деня“. Тя спечели  експертното жури с нейната фокача с хумус, която двамата кулинарни виртуози определиха като най-вкусна, а баницата й беше единствената добре опечена и с тънки и въздушни кори.

Осемнайсетгодишната ученичка от София от малка се интересува от сладкарство и пекарство и сподели, че да бъде първият “Най-добър любител сладкар и пекар“ е доказателство, че е поела в правилната посока.

Първият сезон на “Bake Оff: най-сладкото състезание“ показа, че в България има много млади хора, които се интересуват от сладкарство и пекарство и могат да съчетават в рецептите си традиционните съставки с най-модерните техники в кулинарията.

Този петък, 9 декември, Моника ще гостува на Гала в “На кафе“ по NOVA и ще открехне завесата зад най-сладкото състезание. Тя ще разкаже интересни подробности за шоуто и останалите участници.

Всички епизоди на “Bake off: най-сладкото състезание” може да гледате на NOVA PLAY.