Хайдушката драма ще направи своята премиера в българските кина на 13 януари

Защо една майка оставя детето си и бяга в гората? Коя кауза струва повече от собствения живот и семейното огнище? Отговори на тези въпроси и една различна гледна точка носи "Воевода" – най-новият български филм на "Лента", който ще пренесе зрителите в емблематичен момент от българската история. Преди премиерата на филма в българските кина на 13 януари Василена Гръбчева и екипът на “Събуди се” се срещнаха с актьорите, изпълняващи главните роли, за да им зададат същите въпроси

“Румяна е била много луда, дива, хитра като невестулка и находчива. Феноменалното е, че става дума за истинска личност. Румена воевода наистина е съществувала”, споделя Зорница София, която е режисьор и главна героиня в хайдушката драма.

Филмът разказва за жена, пренебрегнала женското в себе си, изоставила дом и дете и повела чета срещу безчинствата в българските земи.

“Трудността е да се опиташ да забравиш града. Да забравиш, че си човек, който живее в 21 век. Имаше много екстремни случки по време на снимките.”, разкри актьорът Валери Йорданов, който влиза в ролята на байрактаря Стоян.

Какво още сподели екипът на новия български филм, гледайте във видеото от “Събуди се”.

"Воевода" ще влезе в кино салоните в цялата страна на 13 януари. Филмът ще се разпространява от "Лента" и е част от поредица качествени български кино продукции, които ще достигнат до кино феновете и зрителите, подкрепени от Нова Броудкастинг Груп.

“Лента” е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Сред топ филмовите предложения на “Лента” от началото на годината са: "Зрителна измама 2", "Механикът: Възкресение", “Deepwater Horizon: Море в пламъци“, „Възражение по съвест“, „Операция Ескобар“, завладяващите комедии – „Моята голяма луда гръцка сватба 2”, „Денят на мама”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", „Лошият Дядо Коледа 2“ и революционните хитове в трилър жанра “Игра на нерви“, “I.T.” и „Момичето от влака“.