Престижните награди за игрални филми и телевизионни програми ще бъдат излъчени тази вечер от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA

Зрителите на KINO NOVA  ще имат възможността да гледат церемонията по раздаване на годишните награди “Златен глобус” само броени часове след официалното им провеждане. Бляскавата церемония ще бъде излъчена този понеделник, 9 януари, от 21.00 ч. и обещава зрелищно шоу с един от най-забавните и нашумели американски водещи в момента - Джими Фалън. Престижните отличия се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и могат да бъдат спечелени както от американски, така и от чуждестранни продукции.

Сред най-сериозните фаворити за тазгодишните призове са три от филмите, излъчвани в киносалоните у нас със съдействието на “Лента“ - марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. 

 Романтичният шедьовър “La La Land” с  участието на холивудските любимци  Райън Гослинг и Ема Стоун има цели 7  номинации за наградите “Златен глобус”,  сред които за Най-добра комедия/  мюзикъл, за главни роли и Най-добър  сценарий.  Пленителната история на  начинаещата актриса Миа и посветения  на джаза пианист – Себастиан, и  перипетиите, през които минават  преследвайки мечтите си, вече печелят  сърцата на зрителите и признанието на  гилдията на множество филмови  фестивали.  

Завръщането на Мел Гибсън като режисьор е увенчано с успех и 3 номинации за “Златен глобус” за Най-добър драматичен филм, Режисьор (Мел Гибсън) и Най-добра мъжка драматична мъжка роля (Андрю Гарфилд). Драмата “Възражение по съвест”  е разтърсващ разказ за редник Дос, който отказва да носи оръжие на бойното поле, за да докаже, че по време на война може да изпълнява военния си дълг, без да отнема нечий живот. Десмънд Дос е първият човек в американската история, който е удостоен с Медал на честта за служба отвъд дълга си, без да е пролял капка кръв. 

Мерил Стрийп също е с номинация за Най-добра комедийна/мюзикъл актриса в завладяващата история за любовта към музиката като начин на живот във филма “Флорънс”. Британско-френската биографична комедийна драма за богатата американска наследница разказва за желанието ѝ да завладява сърцата на публиката на сцената на Карнеги Хол. Продукцията е с общо 4 номинации и е сред най-успешните заглавия.

Едни от най-гледаните и обичани награди за филмово изкуство няма да разочароват феновете на киното и обещават много емоционално и бляскаво събитие и тази година. Не пропускайте да видите пищната церемония “Златен глобус” и да разберете имената на отличените на тази вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA.