Гледайте новия епизод тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от туристическото предаване “Без багаж“ продължават странстването си из Андалусия, за да отведат зрителите в един от най-красивите и романтични градове в Испания тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. В прегръдката на високи планини, на разстояние 113 км от Малага, където кацнал над дефилето на река Ел Тахо, се намира нейно романтично великолепие – Ронда.

Галерия със снимки от Ронда може да видите ТУК

Необичайното градче с мелодично име е малък град в южната част на Испания и родно място на бикоборството. Ронда е древно селище, където келтите, финикийци, римляни и араби са оставили своето богато наследство. Всичко тук е изключително красиво - от необикновените, спиращи дъха пейзажи, откриващи се от почти всяка точка на града, до изумителното количество забележителности на общо 481 кв.км площ от града на "белите къщи". Да се опишат с думи невероятните гледки, които се откриват от моста, е нереалистично и невъзможно, но благодарение на “Без багаж“ зрителите ще имат възможност да ги видят.

Градът е обявен за национален паметник на Испания. Издигнат е от двете страни на дълбокото дефиле на река Тахо, която го разделя на две части - стария град от XIII век и новия град от XVIII век. Градът е разположен върху две масивни скали в средата на живописна планинска долина. Скалите са свързани чрез каменен мост, така наречения "нов мост", който е построен през XVIII век. Под моста се разгръща пропаст с повече от 100  метра дълбочина.

"Без багаж" ще поведат зрителите по тесните и дружелюбни улици на Ронда. Пъстри антикварни магазини, чиито витрини приличат на малки музеи, запустяващи къщи, по-скоро малки дворци с антични фенери над входните врати, има и необичайни минувачи – монахини, тореадори и танцьори на фламенко. Наоколо са разпръснати уютни кафенета, а художници рисуват из тесните улички на Ронда. Отвсякъде надничат белите къщи на Андалусия. Бели са поради факта, че боядисването с негасена вар предпазва старите стени от повреда и има дезинфекциращ ефект. Като допълнение, белият цвят отразява слънчевата светлина по-добре, и спасява хората от  лятната жега. 

Не пропускайте новия епизод на “Без багаж“ тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.