Всеки желаещ може да посади дърво този уикенд в рамките на кампанията

Доброволци ще засадят десетки хиляди дръвчета близо до София на 8 и 9 април в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017, организирана от инициативата "Когато станем 100 000, ще посадим гора" (www.gorata.bg). Известни личности ще подкрепят този уикенд кампанията, в рамките на която досега са проведени мащабни събития със стотици хора в цялата страна.

По темата

Организаторите канят всички желаещи да посадят дърво, като осигуряват фиданки и инструменти. Подробна информация за събитията до София можете да видите на сайта www.gorata.bg. "Отново ще има и приятни изненади", заяви инициаторът на кампанията Никола Рахнев. Изненадите ще бъдат музикални – с тъпани и гайди, както и свързани с народни танци, а за най-малките доброволци са предвидени подаръци. 

С тези две заключителни за пролетта събития и подарените над 30 000 дръвчета на над 300 училища, детски градини и деца от цялата страна, засадените от инициативата дървета ще надминат 220 000. До пет години от "Когато станем 100 000, ще посадим гора" (www.gorata.bg) си поставят целта да засадят 1 милион дървета в цялата страна.

Кампанията се реализира с подкрепата на държавни горски стопанства и държавни предприятия, които са домакини на събитията и предоставят по-голямата част от дръвчетата, както и с медийната подкрепа на NOVA и Нетинфо.