Тервел Пулев с нов противник в лицето на Якуб Войчик в подгряващ мач

Кубрат Пулев ще се бори за световната титла в тежка категория, ако победи в двубоя срещу Кевин Джонсън в петък. Това съобщи Нисе Зауерланд от “Тим Зауерланд“ на специална пресконференция днес по повод предстоящата гала на 28 април в зала “Арена Армеец“. “Националният герой е на една крачка от световната титла. Кевин е много добре подготвен и не е дошъл в България, за да се озове в позицията на Самюел Питър. Победителят от петъчния мач ще се изправи срещу спечелилия от двубоя Кличко-Джошуа. Ако някой от Джошуа и Кличко откаже да се бие, то той се отказва от титлата си“.

Снимки от пресконференцията за двубоя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън вижте ТУК

“Последното отброяване” и двубоят между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън ще бъде излъчен на живо на 28 април, петък, от 19.00 ч. в ефира на DIEMA SPORT 2  и онлайн на платформата GONG PLAY. Билетите за "Последното отброяване" се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg.

За втори път в професионалната си кариера българската звезда се качва на ринга на родна земя, след като спечели Интерконтиненталната титла с победа над Самюел Питър в три рунда през декември. 

Кубрат Пулев е готов за  втората битка на родна земя и е твърдо решен да спечели мача: “Тренирахме много, добре подготвен съм, имах добри спаринг партньори. На друго ниво съм от Кевин Джонсън. Той не е лош боксьор, ще опита всичко, но няма да успее.“

Ули Вегнер, треньор на Кубрат, сподели днес пред медиите, че българската боксова звезда има шанс за световната титла. “Кубрат има възможността  и честта да се бие за световната титла в България“.

Кевин Джонсън определи ситуацията около предстоящия мач като джунгла. “Битката е кой кого ще пречупи. Имам сили да се преборя.“ Бившият претендент за световната титла е излизал на ринга в двубои срещу боксьори от световна класа като Виталий Кличко и Антъни Джошуа. В кариерата си Кевин Джонсън има 38  битки и 30 победи, включително 14 нокаута.

В последния момент противникът на Тервел Пулев е сменен, съобщи по време на пресконференцията Нисе Зауерланд. Българската звезда в бокса за аматьори и вече част от професионалния боксов елит Тервел Пулев ще се изправи срещу поляка Якуб Войчик на 28 април в подгряващия мач на своя по-голям брат Кубрат Пулев. “Няма значение кой е противникът. Готов съм да изиграя целия мач“, коментира Тервел смяната на противника си.

По случай втория си рожден ден през април спортните канали от DIEMA EXTRA, част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп, предлагат на зрителите нови поводи за празнуване. Като подарък за истинските фенове на 28 април, петък, от 18.00 ч. DIEMA SPORT 2 ще излъчи на живо зрелищния двубой между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън. Срещата можете да гледате и в онлайн платформата GONG PLAY. Билетите за боксовия мач в зала "Арена Армеец" в София се продават в www.eventim.bg.

Снимка: Илиан Телкеджиев / Lap.bg