Кубрат Пулев излиза на ринга срещу Кевин Джонсън в битка за световната титла утре вечер в зала "Арена Армеец"

Ден преди боксовата гала вечер "Последното отброяване" американският боксьор Кевин Джонсън се закани да победи българския шампион Кубрат Пулев и да го накара да се откаже на мача за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория. Зрелищният двубой, който ще се състои на 28 април в зала "Арена Армеец" в София, ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT 2, част от спортния пакет DIEMA EXTRA, както и онлайн в платформата GONG PLAY.

Снимки от откритата тренировка на Кубрат Пулев и Кевин Джонсън може да видите ТУК

По темата

"Не ме е страх от Пулев", заяви Кевин Джонсън (30-7-1, 14 нокаута). "Той е анимационен герой", казва съперникът на Кобрата. "В петък ще го разбия и ще го накарам да се откаже. Може да се пробва много пъти, но ще дойде момент, в който ще си каже "стига толкова". Може това да се случи в петия рунд, може да се случи в седмия или пък в 12-тия. Единственото, което има значение, е, че ще отнеса колана у дома", категоричен е Джонсън. 

По време на боксовата гала вечер Кубрат Пулев (24-1, 13 нокаута) ще бъде подкрепен от своите верни български фенове. 37-годишният американец обаче планира да използва това в своя полза, като се опита да съживи кариерата си с победа срещу задължителния претендент на Международната боксова федерация. 24 часа преди двубоя се проведе официалното претегляне на двамата противници, което се превърна в истинско шоу. В крайна сметка Кубрат се оказа с 3.5 килограма по-тежък от своя опонент. Кантарът показа 116 килограма за Кобрата срещу 112.5 за Кевин Джонсън. Дали това ще бъде от полза за българския шампион, ще стане ясно днес на боксовата гала вечер "Последното отброяване".

Снимки от официалното претегляне преди мача на Кубрат Пулев и Кевин Джонсън може да видите ТУК

"Колкото по-шумни са те и колкото повече викат за Кубрат Пулев, толкова повече енергия ще получавам", казва Джонсън. "Може да скандират името му, но аз ще открадна тази енергия и когато той загуби, какво ще кажат те тогава? Хората по-добре да започнат да ме подкрепят сега, защото знам, че имам фенове тук", казва още американецът.

Не пропускайте двубоя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън на 28 април, петък, от 18.00 ч. на живо по DIEMA SPORT 2 и в платформата GONG PLAY. Билетите за боксовия мач в зала "Арена Армеец" в София се продават в интернет в Еventim.bg.