Замесен ли е прокурор с банда, обвинена за рекет, палежи и отвличания, е въпросът, чийто отговор откриваме в Темата на NOVA тази неделя, в 19.20 ч., веднага след централната емисия новини

Тази неделя в Темата на NOVA репортерът Марин Николов пътува към Плевен, за да ни разкаже една история за криминални схеми около магистратите у нас.

По темата

Пролетта на 2016 година. Сребрист скъп автомобил минава през бариерата на местно предприятие. От колата слизат четирима. Човекът с червения суитшърт е Камен Балбузанов-Куката, а мъжът с якето без ръкави е Иво Бокса. А човекът със синята дреха е прокурорът от плевенската окръжна прокуратура - Димитър Захариев. Кадрите са от охранителни камери. Според анонимни сигнали повече от година тримата мъже обикаляли предприятия и фирми в района на Плевен и налагали охраната си над тях. 

Освен споменатите кадри от охранителни камери, осигурени от зрители, пожелали анонимност, екипът на Темата на NOVA представя още факти и следи за връзка между плевенския прокурор, групата около Куката и налагане на рекет с принудителна охрана в града – престъпление, за което спецпрокурорите и антимафиотите твърдят, че имат доказателства и десетки свидетели.

“Нарушени ли са етичните правила за поведение на българските магистрати и трябва ли да има хигиена на контактите на един прокурор“, са само част от въпросите, които репортерът Марин Николов задава на отговорните лица, сред които е самият прокурор Димитър Захариев, както и на останалите главни участници в тази криминална история. 

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира след като тази сутрин излъчихме първа част от нашето разследване.

От прокуратурата поискаха от нас кадрите, на които плевенският магистрат Димитър Захариев се движи  заедно с криминално проявени хора от региона.

Кой е прокурорът Захариев и още за връзките му със скандалните охранители? 

Още връзки, контакти, любопитни срещи и престъпни схеми - цялото разследване гледайте тази неделя в "Разследване" в Темата на NOVA, в 19.20 ч., веднага след централната емисия новини.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.