Гледайте състезанието за Голямата награда на Бахрейн в Канада от 18.00 ч.

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Канада тази неделя от 21.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън ще помни дълго време квалификацията за Гран При на Канада, тъй като с победата в нея изравни постижението на своя кумир – Айртон Сена, съобщава сайтът Gong.bg. Британецът летя с неподражаема скорост по трасето “Жил Вилньов”, за да завоюва своя 65-и пол позишън. Така той се изравни с бразилеца на второто място по този показател, а пред него остава единствено Михаел Шумахер с 68.

Противно на очакванията Ферари не успя да доминира на трасето, тъй като и Себастиан Фетел, и Кими Райконен допускаха дребни и досадни грешки, които им попречиха да извадят най-доброто от колите си. Хамилтън завъртя свръхзвуковата си обиколка за 1:11,459 минути, което направи изоставането на Фетел от 330 хилядни да изглежда като непреодолим пасив. За германеца остана утехата, че успя да се вмести между двамата пилоти на Мерцедес, оставяйки третата позиция за Ботас.

Не пропускайте Формула 1 за Гран При на Канада тази неделя от 21.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.