Не пропускайте новия епизод на пътешествието тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Биляна Траянова и Валери Белчински тръгват по следите на ацтеки, сапотеки, толтеки, маи и други древни мезоамерикански народи. Поредицата ще ни поведе през мегаполиса Мексико Сити; ще посетим едни от най-знаковите храмове като Теотиуакан, Чичен Ица, Монте Албан, Тулум и Паленке. 

Приключенците попадат високо в планинските села на Централно Мексико и откриват съхранени традиционни практики за лечение сред индианските племена. Католицизмът също разкрива своята пищност в празненствата по случай Великден с шествия и литургии, огласящи села и градове.

В първите епизоди ще видим величествения Теотиуакан, град, свързван с разцвета на Империята на ацтеките, Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, Храмът на Пернатата змия и Булевардът на мъртвите. 

Приключенците ще попаднат на местни жители, които все още предават от поколение на поколение знание за производство на неизброим брой продукти от едно единствено растение, непознатото у нас агаве.

Пътят им ще ги отведе в пустинна местност, покрита с гигантски кактуси, където животът изглежда невъзможен, но случайно изпречил им се крайпътен хан, ще ги накара да осмислят възможностите за оцеляване в изключителни ситуации, а именно - Биляна и Валери ще трябва да обядват с непознат вид бръмбъри и кактуси, за да имат сили да продължат напред под жарещото мексиканско слънце. 

Природата на Мексико разкрива прелестите на своите планини, долини, водопади, езера, подземни пещери и крайбрежия, а "Без багаж" ни носят куп невероятни истории за тази възхитителна страна.

Гледайте епизодите на "Без багаж" всяка неделя от 13ч. по DIEMA. 

Всички минали епизоди могат да бъдат гледани ТУК