Сингълът е посветен на кино-литературния фестивал Cinelibri

Певицата Рут Колева направи ексклузивна телевизионна премиера на новата си песен “Светлата страна” в ефира на “На кафе” по NOVA. Парчето е посветено на кино-литературния фестивал Cinelibri,  а текстът му е дело на директора на форума Жаклин Вагенщайн и е създаден изцяло от заглавия на филми, които са екранизации по известни филми.  NOVA е медиен партньор на фестивала Cinelibri, чието трето издание ще се проведе от 11 до 22 октомври в София и още 12 български града.

“За мен е чест, че ми предложиха да направя саундтрака на този фестивал. Възхищавам се на хора като Жаклин, които се наемат да организират нещо толкова мащабно, което да е интелектуално, културно и адекватно за времето си”, сподели Рут Колева в студиото на “На кафе”.

Режисьор на клипа към песента е младият режисьор Бойко Щонов, който се справя успешно със задачата да предаде посланието на тазгодишното издание на Cinelibri – “Екранът – музика на буквите”.

“Всичко започва от текста. Включително и филмите. Това е концепцията на фестивала – представяме екранизации по книги ,като това обаче по никакъв начин не ограничава селекцията”, разкри Жаклин Вагенщайн.

Тази година фестивалът Cinelibri ще бъде международен с конкурсна програма и международно жури.  “От 11 до 22 октомври ще представим 30 кино продукции от края на 2016 и от 2017, които пристигат  топли в България и много от тях ще направят своите национални премиери тук. Ще представим предимно екранизации по съвременни заглавия”, разкри Жаклин Вагенщайн.

Какво още разказаха Рут Колева и Жаклин Вагенщайн за фестивала Cinelibri и съвместния им музикален проект, гледайте във видеото от “На кафе”.