Фотографска изложба със сюжети, вдъхновени от знакови филми, става част от програмата на кино-литературния фестивал Cinelibri 2017

Актрисата Весела Бабинова, която наскоро нашумя с участието си в новия български филм, “Вездесъщият“, е едно от лицата във фото изложбата “25-ти кадър“, част от кино-литературния фестивал Cinelibri.  Изложбата е фотографска интерпретация на 10 от филмите в програмата на фестивала и може да бъде видяна на 4 локации в София, като централната експозиция е разгърната в градинката “Кристал“ и ще бъде там до 29 септември.

Някои превъплъщения на Весела Бабинова в снимките на изложбата вижте ТУК

Фотоисториите са дело на творческия тандем на Ивайло Петров и Емануела Беловарски от Whaleworx Studio. Десетте заглавия, провокирали въображението на авторите, са: "Вечерята“,  "Завръщане в Монтаук“, "Дама Пика“, "Братовчедката Рейчъл“, "Измамените“, "Дюн на Ходоровски“, "Дневна красавица“, "Предчувствие за край“, "Космонавтите само минават“ и “Ще бягаш ли с мен“. Филмите могат да се гледат в рамките на Cinelibri, който продължава до 22 октомври, а другите три локации на фотоизложбата са филмотечно кино “Одеон“, Дом на киното и Културен център G8.

С “25-ти кадър“ младите автори влизат в кино темата, вдъхновена от любими и класически книги, и продължават играта на Cinelibri между думи и визия. Споделяйки своя алтернативен прочит на десет от заглавията, те ги изпълват с нов смисъл и внушение и отвеждат зрителя в абсолютно нова и неочаквана реалност. Освен Весела Бабинова, в изложбата са заснети още и Епифан Пефев, Камен Минков, Маргарита Рангелова и Самуил Спасов.

Весела Бабинова е сред главните лица във “Вездесъщият“, чиято история е базирана на актуалната в наши дни тема за новите технологии и наблюдението. Сюжетът проследява живота на мъж, който постепенно се увлича да следи хората около себе си със скрити камери. Всичко започва като невинно хоби, но неусетно героят влиза в ролята на вездесъщ регулатор на чужди съдби.

Само преди няколко дни се състоя гала премиерата на филма, която беше посетена от повече от 2000 души, а зрителите вече могат да го гледат и по кината. “Вездесъщият“ е дело на компанията “Мирамар Филм”, Нова Броудкастинг Груп е копродуцент, а филмът се разпространява от "Лента“. "Вездесъщият" вече се радва и на първите си отличия. По време на на 35-ия фестивал "Златна роза" той събра 5 награди - за пълнометражен филм, за мъжка на Велислав Павлов и женска роля за Теодора Духовникова, както и награда на критиката и на публиката.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната Facebook страница на "Вездесъщият".