Актрисата разказа за участието си в хитовите български продукции при гостуването си в “На кафе”

“По мнение на критиката това е била една от най-силните години за българското кино. Фестивалът “Златна роза” беше много силен и за пръв път е имало толкова много български филми в различни жанрове, засягащи целият спектър от теми. Прекрасно е, че при такава силна  конкуренция нашия филм “Вездесъщият” взима голямата награда на журито, а също и призовете на публиката и критиката.  Най-много сме щастливи заради това, че публиката наистина приема лентата страхотно и салоните на кината са пълни.” Това сподели Теодора Духовникова в “На кафе” за участието ѝ в новия български филм на режисьора Илиян Джевелеков, за което актрисата също  бе отличена на 35 фестивал на българския филм във Варна.

Снимки от премиерата със звездите на "Вездесъщият" може да видите ТУК

През следващите уикенди предстоят срещи с екипа на “Вездесъщият” в кина в София и страната. Филмът е копродукция с NOVA, която партнира и на други успешни български филми през последните години и се разпространява от “Лента”, като през втората седмица ще се задържи на над 50 екрана в цялата страна. Този уикенд зрителите ще имат възможност да присъстват на прожекция и среща с автограф с актьорите и екипа на филма в събота, 21 октомври, в Синема Сити Мол София след прожекцията от 18.10 ч. и  Синема Сити Мол Парадайз след прожекцията от 19.30 ч. В неделя, 22 октомври,  актьорите и екипът на филма ще бъдат в Арена The Mall след прожекцията от 18.40 ч.

“Героинята ми Ана е много интересна жена. Тя е съпруга, която мъжът ѝ напуска. В нея има  счупено и лишено от чувственост, въпреки че изглежда добре, има страхотна кариера и е възпитана. Това е добро решение на режисьора Илиян Джевелеков. Тя изглежда консервативно и монолитна. Ролята не беше лесна, защото е трудно да направиш интересен герой, който не е разнообразен, но мисля, че образа ѝ се получи добре”, разкри актрисата.

Теодора Духовникова участва и в отличения на фестивала “Златна роза” за сценарий български филм “Дъвка за балончета”, който също скоро ще бъде в българските кина благодарение на “Лента”.

“В “Дъвка за балончета” играя заедно с Иван Юруков и мисля, че имаме прекрасно екранно партньорство. Историята е чиста романтика – за отношения, в които не се стига до нищо физическо и въпреки всичко усещаш копнежа на тези хора един към друг. Разказва се и за нашето детство през 80т, както и за наши дни. Мисля, че се получи много красива история.”, разказа актрисата.

Скоро зрителите ще могат да видят Теодора Духовникова и в най-новия български криминален сериал на NOVA – “Дяволското гърло”, за който също разкри подробности в студиото на “На кафе”.

“Ще бъдем много щастливи, ако този сериал стане това, което се постарахме да стане. Тогава никой от екипа няма да си спомня за трудностите и това, че не е имал почивка през лятото. Надявам се, че ще се получи химия с публиката.”

“Идеята за “Дяволското гърло” е от много отдавна. Още докато снимахме сериала “Дървото на живота” Евтим Милошев хареса как си взаимодействаме с Владо Карамазов на екрана и каза, чр ще ни измисли нов проект, в който да бъдем заедно. Една вечер ми се обади и ме попита дали имам нещо против да стана в 3.00 ч. сутринта, за да заснема нещо на едно езеро. Това беше промо за сериала”, разказа актрисата.  

Какво още разказа Теодора Духовникова за участието си в хитовите български продукции и личния си живот, гледайте във видеото от “На кафе”.