Темите и гостите в предаването тази събота от 8.00 ч. по NOVA

В “Събуди се" тази събота очаквайте специално интервю на водещата Мира Иванова с легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов, който навършва 75 години. Очаквайте и изненада за рожденика от негови близки приятели и ученици.

Ива Софиянска – Божкова ще ни срещне с Ивайло Караньотов – съпруг на актрисата Аня Пенчева в рубриката “Говори с Ива“, а в късите си разкази Мария Йотова представя историята на едно българско семейство с 13 деца извън демографската статистика в България.

В предаването очаквайте и разследване на репортера Ева Костова за обезщетенията на пострадалите в Хитрино една година след трагичния инцидент. В неделя темата за Хитрино ще продължи и с част от разследване на журналиста на NOVA Генка Шикерова – как живеят хората там и могат ли да започнат живота си на чисто.

Какво става в българското здравеопазване? Защо пациенти протестират пред Министерски съвет и какво трябва да се промени в сферата, за да заработи нормално здравната ни система? В студиото ще гостуват носителят на наградата “Лекар на годината“ Радосвет Горнев от Правителствена болница и д-р Дечо Дечев - изпълнителен директор на болница “Свети Иван Рилски”.

Не пропускайте "Събуди се" в събота с водеща Мирoслава Иванова от 8.00 до 11.00 ч. по NOVA.