Българският филм ще бъде излъчен като минисериал за първи път по NOVA от вторник до четвъртък в 21.00 ч.

Mинисериалът “Воевода” ще даде възможност на зрителите да се насладят на завладяващата история на Румена Воевода от утре в три поредни дни от 21.00 ч.  С излъчването на лентата, NOVA затвърждава подкрепата си за качествените български кино продукции. Това е и поредният български сериал след "Откраднат живот", "Полицаите от края на града", "Дяволското гърло" и "Ние, нашите и вашите", който ще се излъчи в ефира на NOVA. 

Зорница София, която е режисьор и главната героиня във филма гостува заедно с екранния си партньор Валери Йорданов в "Здравей, България". Двамата разказаха любопитни факти около сюжета и създаването на филма "Воевода". 

По темата

"NOVA влезе в много начален етап за филма, което е доста необичайно и заедно с другите партньори Nu Boyana Films, Dream Team и хърватските копродуценти, ни подкрепя от самото начало" - сподели режисьорът на лентата Зорница София.

Валери Йорданов влиза в ролята на Стоян Ковача - друго главно действащо лице и байрактар в четата на Румена Воевода. "Оказва се, че в България е имало много жени войводи. Сценарият на филма е написан по разказа на Николай Хайтов и спомени на очевидци. Четата във филма  пък е изиграна от страхотен актьорски състав с много добра физическа подготовка" - разказа актьорът.

"Румена е един човек, който е изправен пред сложни избори и притиснат до стената. Ситуацията ѝ е нещо, с което всеки може да се идентифицира по някакъв начин. Тя оставя собственото си щастие и радостта да бъде майка, за да отвърне на удара" - допълни Зорница София. 

Не пропускайте въздействащата история за българската войвода Румена от 12 до 14 декември в 21.00 ч. по NOVA.