Мариян Станков – Мон Дьо направи своите прогнози в “Събуди се”

Една галактика звезди ще се спусне тази нощ над Бевърли Хилс, за да почете най-доброто от киното и телевизията за последната година с връчването на наградите “Златен глобус“. 75-атата церемония на раздаването на престижните статуетки ще бъде излъчена този понеделник, 8 януари, от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA. Кои са фаворитите за отличията? Своите прогнози за победителите направи Мариян Станков – Мон Дьо в “Събуди се”.

Бляскавото тържество на кино гилдията тази година обаче ще бъде помрачено от най-големия сексскандал в историята на киното.

По темата

“Няма как този шест месечен скандал, който публично призна, че в Холивуд не е достатъчно просто да си талантлив да не изцапа червения килим. Всъщност Златните глобуси са приемани като първата голяма възможност Холивуд да говори в един глас срещу сексуалното насилие в киното”, смята Мон Дьо.

“Приема се, че с категория “Драма” на “Златен глобус” започва сезонът на наградите, който отвежда към “Оскарите”. В тази категория дори и кристалната топка не може да отгатне кой ще бъде победителят”, разкри Мариян Станков – Мон Дьо.

Тази година в категория “Драма” на наградите “Златен глобус” си съперничат пет изключително силни ленти: “Вестник на властта”, зад чиято реализация стои “великолепната тройка” Стивън Спилбърг, Мерил Стрийп и Том Ханкс; драматичният военен епос “Дюнкерк” на Кристофър Нолан; красивата любовна драма “Призови ме с твоето име”, гарнирана с много носталгия по 80-те; разказът за отмъщение и прошка "Три билборда извън града" на Мартин Макдона  и съчетаващият елементи на фентъзи, шпионски трилър и любовна история филм на Гилермо дел Торо – “Формата на водата”.

“В тези смутни времена за Холивуд аз избирам най-конвенционалното като тема – любовта. Между “Призови ме с твоето име” и “Формата на водата” мисля, че “водата” ще може да си проправи път към “Златния глобус” за драма на годината”, прогнозира Мон Дьо.

Какви прогнози направи журналистът за останалите категории, вижте във видеото от “Събуди се”.

А дали предвижданията на Мон Дьо ще се сбъднат, ще стане ясно на 75-атата церемония на раздаването на престижните награди “Златен глобус” този понеделник, 8 януари, от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA.