Зрителите ще могат да се насладят на 5 български филма от 12 до 20 май в специалната седмица "NOVA подкрепя българските филми”

Една легенда от българското минало оживява в историческата сага “Воевода” днес от 18.00 ч. в Дома на киното. Лентата разказва истинската история на Румена – майка, принудена да остави дете и дом, която оглавява чета и налага свое правосъдие в завладяната от Османската империя България. На мястото на прожекцията феновете ще имат възможността да се запознаят със Зорница София, която влиза в ролята на Румена, както и с други актьори и представители на екипа на филма.

Прожекцията  на "Воевода" е част от специална седмица, посветена на качественото родно кино, която е изненада за феновете на седмото изкуство след раздаването на първите награди "NOVA подкрепя българските филми”. От 12 до 20 май в Дома на киното ще се състоят прожекции на 5 български филма, реализирани със съдействието на NOVA, както и среща с част от екипа и актьорите на всяка една от лентите. На 12 май зрителите имаха възможността да видят един от най-награждаваните български филми през последните години - “Вездесъщият”, и да се срещнат с режисьора на творбата Илиян Джевелеков и изпълнителят на главната роля в лентата - актьорът Велислав Павлов. Тази неделя почитателите на българското кино ще могат да гледат историческата сага “Воевода” и да се срещне с екипа, реализирал лентата.

Асен Блатечки пък ще разкаже за високооктановия екшън "Бензин" преди прожекцията му в Дома на киното на 19 май в 17.30 ч. Лентата разкрива как автомобилният състезател и механик Дим се връща към живота, след 15 години прекарани в затвора, за да изпълни последното обещание към убитата си любима.

В неделя, 20 май, от 16.00 ч. на двете сестри Мая и Ива ще се наложи да пораснат бързо, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко в семейния филм "Маймуна". Режисьорът, сценарист и продуцент на лентата Димитър Коцев - Шошо ще бъде на място, за да отговори на всички въпроси от феновете, заедно с актьoри от филма.

Финалът на седмицата "NOVA подкрепя българските филми" в Дома на киното ще сложи романтичната драма "Дъвка за балончета" на 20 май в 18.00 ч. Лентата разказва историята на децата от 80-те и техните приключения, но и как се е развил живота им 25 годни по-късно. Един филм за чистата детска любов и препятствията, които стоят пред нея. Малката актриса Аглея Гумнерова ще присъства на място заедно със сценаристите Георги Иванов и Теодора Маркова.

Не пропускайте да видите едни от най-добрите български кино творби за последните години в седмицата "NOVA подкрепя българските филми” в Дома на киното в София.