Не пропускайте церемонията в специалното издание на "На кафе" тази събота, 19 май, от 12.30 ч. по NOVA

Броени дни остават до светското събитие на годината – кралската сватба на принц Хари с американската актрисата Меган Маркъл във Великобритания. На 19 май в 12.30 ч., веднага след обедната емисия новини на NOVA, специалното издание на "На кафе" ще предава на живо церемонията. Цели два екипа на предаването ще покажат на живо церемонията в замъка "Уиндзор", както и еуфорията на стотиците гости. Кои холивудски знаменитости ще уважат новото семейство и дали Хари и Меган ще нарушат строгия английски протокол? Съпричастни с всичко любопитно на място ще ни направят Ася Енева и Василена Гръбчева, а как отбелязват сватбата в родината на булката – ще ни покаже кореспондентът на NOVA в САЩ – Ясен Дараков.

Специалният пратеник на “На кафе” Ася Енева провери как върви подготовката за празненството и какво споделят британците за събитието.

“Много се вълнувам от предстоящата сватба. Това е първият съюз на член на кралската фамилия може да се обвърже с човек от друга раса, това ми дава надежда, че времената са се променили”, споделя ентусиазирана лондончанка.

Редица интересни традиции трябва да бъдат спазени в дните преди бракосъчетанието. Двамата младоженци ще прекарат предишната нощ разделени. Принц Хари ще бъде в компанията на брат си – принц Уилям, който ще му бъде кум. Много заведения са подготвили специални събития и програми, свързани с кралската сватба. Очаква се венчавката да донесе на кралската фамилия 200 милиона от продажба на сватбени сервизи – традиция, която датива от времето на кралица Виктория.

Какво още включва подготовката на сватбата, гледайте във видеото с Ася Енева от “На кафе”.

Не пропускайте кралската сватба в специалното издание на "На кафе" тази събота, 19 май, от 12.30 ч. по NOVA и на живо на сайта ни nova.bg, както и извънредните включвания от Лондон и САЩ в новините и актуалните предавания на NOVA.