Това е поредното признание за филма, който е копродукция на “Мирамар Филм” и Нова Броудкастинг Груп

Един от най-награждаваните български филми за последните години  – "Вездесъщият", българското предложение за 91-вите награди “Оскар” на АФА в категорията за чуждоезичен филм . Единадесетчленна комисия с председател Владимир Андреев избра лентата измежду 13 родни филма, които отговарят на условията на Академията и са заявени от продуцентите си за участие. 

“Вездесъщият” е сред шестте  български филми, които се реализираха за по-малко от година и половина с подкрепата на NOVA, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи. Копродукцията на “Мирамар Филм” и Нова Броудкастинг Груп триумфира на най-престижния фестивал на българския игрален филм “Златна роза” през 2017 година, където обра пет основни награди. Освен призовете за най-добър филм, най-добра мъжка и женска роля, “Вездесъщият” взе и наградите на критиката и публиката, което е прецедент в историята на фестивала. Лентата бе отличена с два приза и на 22-рият Международен филмов фестивал София Филм Фест. Творбата спечели Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и Наградата на международната асоциация на професионалните филмови критици и журналисти ФИПРЕССИ.

Оригиналният сюжет на “Вездесъщият” разказва как писателят Емил Борилов заснема живота около себе си с десетки скрити камери и докато безобидно наблюдава бита и контролира живота на своите близки, той всъщност променя съдбата им. Така много бързо се превръща във вездесъщ регулатор и в капана му попадат колеги, познати, случайни хора. Камерите му заснемат неочаквани обрати, интриги, изневери, издевателства, дори смърт и нищо не е такова, каквото изглежда... 

Режисьор на филма е Илиян Джевелеков, а звездният актьорски състав включва имена като Теодора Духовникова, Велислав Павлов, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова, Валери Рангелов, Мария Славчева и Георги Стайков.