Актьорът разказа в “На кафе” за работата си във филма, който е българското предложение за 91-вите награди “Оскар”

“Приятно е, че в толкова силна година за българското кино, през която излязоха толкова много родни ленти, нашият филм “Вездесъщият” е избран да бъде предложението на страната ни в надпреварата за “Оскарите”. Когато четях сценария и снимахме филма, не очаквах това да стане”, сподели Велислав Павлов в “На кафе”

По темата

Актьорът изпълнява главната роля във “Вездесъщият”, който е българското предложение за 91-вите награди “Оскар” в категорията за чуждоезичeн филм за 2019 г. Лентата е сред шестте родни кино продукции, които се реализираха за по-малко от година и половина с подкрепата на NOVA, като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи. Копродукцията на “Мирамар Филм” и Нова Броудкастинг Груп триумфира на най-престижния фестивал на българския игрален филм “Златна роза” през 2017 година, където обра пет основни награди. Освен призовете за най-добър филм, най-добра мъжка и женска роля, “Вездесъщият” взе и наградите на критиката и публиката, което е прецедент в историята на фестивала. Лентата бе отличена с два приза и на 22-рият Международен филмов фестивал София Филм Фест. Творбата спечели Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и Наградата на международната асоциация на професионалните филмови критици и журналисти ФИПРЕССИ.

“Трябва обаче да се свърши много работа за промотирането на филма в САЩ, за да бъде гледан от членовете на Академията, защото другите участници влагат огромни средства в представянето на техните филми”, смята Велислав Павлов.

“След участието си във “Вездесъщият” започнах да се отнасям по-внимателно с близките си. Не бих поставил камери, за да наблюдавам другите, както прави героят ми във филма”, разкри Велислав Павлов.

Какво още споделиха Велислав Павлов и коментаторите в “На кафе”, гледайте във видеото.