Легендарната спортистка в помощ на хора с увреждания

Олимпийската шампионка на България Мария Гроздева гостува в студиото на "Здравей, България" и разказа за каузата, която подкрепя - "Равенството значи повече". 

В България има около 800 хиляди души с различна степен и вид увреждания, но едва 10 % от тях работят. Липсата на равен достъп, качествено приобщаващо образование и дискриминация са основните фактори за високите бариери при включване в пазара на труда за хората с различни възможности у нас.

"През пролетта бяхме на Световна купа в Мексико и на летището там работеха над 10 човека в инвалидни колички на летището. У нас нещата се случват много бавно, но все пак се случват. Хората с увреждания полагат много повече усилия от нас и не обичат да ги съжаляват, а напротив - те са личности, като всички останали, и не искат да се чувстват безполезни" - сподели Гроздева.

Какво още разказа Мария Гроздева, може да видите в интервюто за "Здравей, България" може да видите във видеото. 

Постери на инициативата са поставени в софийското метро. Зад кампанията за равенство застават не само хора с увреждания, но и много популярни българи. Голямата мечта на фондацията е изграждането на кариерен център.

Кампанията е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и Столичната Община. NOVA е медиен партньор на кампанията.