Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ продължават приключението си сред едни от най-войнствените племена в най-известния резерват в Африка тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Камък е хвърлен по движещия се със 100 км/ч джип, в който пътува екипът на „Без багаж“. Стъклото е разбито на безброй парченца. По чудо няма сериозна пострадал.  Нападателят успява да избяга и да се скрие, но изоставя стадото си насред саваната. По тези места се разхождат единствено масаи, а и друг не би могъл да бъде толкова точен по движеща се мишена.  Спонтанното решение на екипа е да вземе заложник – една от овцете на пастира. Масаите са войнствено племе, а добитъкът за тях е поставен на пиедестал. За свое животно те са готови да убиват. Решението да вземеш овца на масай е повече от дръзко, но това е единственият начин да накараш нападателя сам да те намери. Да го търсиш из саваната без изобщо да знаеш кой е безсмислено.

“Без багаж“ казват какво ще направят на преминаващ масай и предупреждават местната полиция. Мълвата трябва бързо да се разнесе, ако масаят иска да си получи животното обратно, защото екипът продължава пътя си в друга посока на следващия ден.

Как ще реагират масаите на дързостта на „Без багаж“? Ще има ли конфликт и ново нападение? Гледайте в предаването тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. 

Всички епизоди на “Без багаж“ можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.