Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ продължават приключението си сред едни от най-войнствените племена в най-известния резерват в Африка тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. В чест на екипа младите масаи са убили коза, за да почерпят гостите си. Докато разпалват огъня, те почти изяждат някои вътрешности, както са сурови. За тях бъбреците са също толкова вкусни, колкото и прясната топла кръв, с която закусват всяка сутрин. Долната част на краката, заедно с копитата е много ценна за младите масаи и те я отделят за себе си. Вярват, че като изядат тези части на животното, това ще им даде сили в краката - издръжливост и бързина. Месото е почти сурово, само козината е леко опърлена.

Съседните племена винаги са живели в страх от масаите. В миналото масаите живеели за сметка на другите етнически групи. Днес те полагат усилия да бъдат по-миролюбиви, но много от традициите им остават непроменени. Дори лъвовете, които застрашават стадата им, не са пожалени, въпреки забраните в парковете, където живеят масаите. Много млади момчета получават тежки наранявания от лъвовете, тъй като единственото оръжие, което масаите признават е копието. Раната от лъв е много опасна, заради ноктите на хищника, обвити в гниеща материя от жертвите. Така че дори повърхностно одраскване може да означава смърт за туземеца…

“Без багаж“ се отправят навътре в саваната. Какво ги очаква там, гледайте в предаването тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. 

Всички епизоди на “Без багаж“ можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.