Актьорът беше гост в “Събуди се” в Деня на българското кино

“Впечатлен съм как българското кино се движи напред и как използваме всичко научено от западните продукции, които са се снимали в страната ни. Вече създаваме български филми, които са не просто гледаеми, а конкурентни на световни произведения”, смята Ивайло Захариев. Актьорът беше специален гост в “Събуди се” в Деня на българското кино.

Отбелязваме Деня на българското кино на 13 януари

“Когато работих в Сърбия, екипът беше много професионален, но ми казаха, че нямат друг такъв. Докато в България има доста филмови компании, които се справят по прекрасен начин”, сподели Ивайло по повод участието си в хитовият сръбски екшън “Южен вятър”.

Време за кино в “Темата на NOVA“

Дръзката и реалистична криминална драма "Южен вятър", смятана за една от най-успешните сръбски ленти за всички времена с над 700 000 зрители, превзе и българските кина от 11 януари благодарение на “Лента”. В нея участват редица известни артисти от западната ни съседка - Милош Бикович, Миодраг Радонич, Драган Белогрълич и Небойша Глоговац, както и любимите български актьори - Христо Шопов и Ивайло Захариев.

След световния си успех филмът "Южен вятър" тръгва по кината и у нас

“Приятно предизвикателство е да бъда от страната на лошите. Моята история е прозаична. Като син на наркобос моят герой взима доста повърхностни избори. Във филма има сцени, в които се вижда истинското приятелство и грижата на един престъпник за друг, как дават живота си един за друг. Показва се тяхната човешка страна”, разказа Ивайло Захариев.

За живота и филмите: Говори голямата звезда на сръбското кино Милош Бикович

“Тази година ще бягам настрани от екшъна. Искам да изляза от това амплоа. Задава се нещо ново. Пак ще има героични проявления, но в друга посока. До месец-два вече ще мога да кажа повече за проекта”, разкри актьорът.

Какво още разказа Ивайло Захариев за работата си и живота си извън екрана, гледайте в интервюто на Мартина Ганчева за “Събуди се”.