Фотографът с “Пулицър“ Ману Брабо с ексклузивно интервю в неделя

В уикенд формата на NOVA очаквайте анализ на актуалните теми от седмицата: Бетон върху пясъка. В пика на грипната епидемия каква е болничната готовност в София и страната за прием на пациенти? Репортерката Ева Костова разказва за проблема с недостига в Спешна помощ.

Минути преди заседанието на Конгреса на БСП водещата Мира Иванова говори с Кирил Добрев в пряка връзка от НДК. Каква е готовността на левицата за предстоящите избори за Европейски парламент и какво свършиха настоящите евродепутати?

В събота гостува и писателката Здравка Евтимова. Нейният разказ “Кръв от къртица“ бе включен в американски учебник по литература.

Миролюба Бенатова представя: храна или смърт. Близки на хора с увреждания се борят с държавата течните висококалорийни добавки, които са животоспасяващи за близките им, да бъдат поети от здравната каса като лекарства. Оператор на новия епизод в авторската рубрика е Георги Георгиев.

Незабравимите спомени, силната връзка и красивата обич между майка и дъщеря. Ива Софиянска-Божкова в събота ще ни срещне с майката на обичаната певица Мария Илиева. Музиката е неизменна част от живота им. Ваня Монева е утвърден диригент, а с нейния хор “Cosmic Voices” постига впечатляващи резултати. В рубриката “Говори с Ива“ тя ще разкрие и как кариерата й е обвързана с филмов проект като “Междузвездни войни“.

Ексклузивният събеседник на водещата Мартина Ганчева в неделя снима войната от упор и е свикнал да работи на граничната линия между живота и смъртта. Испанският фотограф Ману Брабо признава, че документира престъпления, които човечеството е извършило срещу човечеството, а снимките са неговите свидетелски показания. За работата си печели “Пулицър“ през 2013 година, негови кадри са на първите страници на издания като “New York Times", “Washington Post", “Тime” и “Die Welt”. Ману Брабо е отразявал конфликти в Хаити, Хондурас, Косово, Либия, Египет, Украйна. Той се срещна с екипа на “Събуди се“, преди да отпътува за поредната конфликтна точка – Донбас.

Като гореща вода за шоколад. Така Мариян Станков-Мон Дьо описва госта си тази неделя. Зрителите ще видят вихър от емоции и вълнуващ разказ за храната и любовта, защото предстои срещата с едно чувствено момиче и ярък съквартирант от VIP Brother – Божана Кацарова.

В “Къси разкази“ Мария Йотова показва края на една мечта. След 25 години събиране на предмети, един колекционер вехтошар започва да разпродава и подарява безценната за него колекция, която е трябвало да се превърне в музей за стари вещи. Задачата му няма да е лесна, защото всеки предмет има лична история и сантиментална стойност. Хиляди чужди вещи, събрани на терен от 5 декара - автомобили, мотори, телевизори, мебели и какво ли още не, вече търсят новия си всеотдаен колекционер.

В “Нищо лично“ с Краси Боев зрителите ще разберат кое е най-красивото лице на България, коя българка е с най-перфектното тяло и какво означава котешка пътечка. В неделя журналистът ще ни заведе на първите годишни награди за манекенки.

И още: Защо една майка събра 100 000 подписа срещу филм, номиниран за “Оскар“, който разказва за смъртта на 2-годишния й син. Христиания Червенкова ни среща с бебето, което през лятото се роди в линейка с помощта на фелдшери. На живо от Перник следим фестивала “Сурва“.

Гледайте “Събуди се“ в събота и неделя с водещи Мира Иванова и Мартина Ганчева от 8.00 ч. по NOVA.